Sunday, December 9, 2012

Biskut krim

Aku bukan jenis yg suka sangat makan biskut. Nak-nak biskut krim. Dulu waktu kecik2 aku blaja makan biskut kat kampung sebab petang2 biasanya nenek akan buat kopi O pastu cecah dgn biskut pingpong yg keras tu. Kalau x, biskut kering or ada yg panggil biskut lemak. Sbnanye biskut kosong yg HupSeng tu. Kalau xde jugak, cecah dgn biskut marry. Rasa perfect dah even biskut cecah kopi O je. Waktu tu aku x kenal makanan-makanan orang kaya lagi. Muahaha

Bila aku masuk form 1, aku mula masuk asrama. Haaaaa zaman2 asrama la yg byk mengajar aku makan biskut mcm tu je kalau xde benda nak makan. Sebut je nama biskut apa waktu tu, inshaAllah aku tau. Sebabnya, dulu duk asrama budak2 dorm mmg suka offer2 makanan antara 1 sama lain. Secara x langsung ko akan dapat tau biskut ni sedap, biskut ni x s brape nak sedap. Sharing is caring la katakan.

Tapi aku mmg jarang makan biskut jenis sandwich, yg ada krim kat tgh die. Sebab aku rasa krim tu buat muak. Nti kalau beli sepaket besar, msti aku x kan habis. Las2 masuk tong sampah. Better aku beli biskut yg sekeping-sekeping je. Antara yg biskut krim yg aku bole telan is Oreo. Sebab die pahit. Suka!

Tapi tiba-tiba kat sini aku kenal 1 lagi biskut krim yg sedap.

Julies cheese sandwich.

Biskut ni baru wujud ke apa aku pon xtau. Satu hari pon aku bole habiskan sepaket. Tapi paket aku beli kat cni kecik sket drpd yg dlm gambar.

Kat Indonesia ni takde Munchys. Wuuuu Sedap kot biskut2 Munchys. Dah brape tahun aku x makan Munchys. Untungla sape2 yg duk kat Msia bole makan biskut Munchys hari-hari *tetibe*

7 comments:

aku HaniAsyira said...

biskut munchys mang terbaik!! huhu~~

. . fil . . said...

saya suke peanut ! hehe

Si DauN CeRi said...

@haniAsyira; terbaik!! hihi


@fil; sy pon suka jugak kdg2. :D

Chekgu Azrine said...

biskut ni ank2 akk suka sgt..akk klu mkn biskut lemak cicah air nescafe akk suka jnma tigers..sedap!!

TiranaAduka said...

salam kenal si daun ceri.maaf tirana aduka dtg tanpa diundang.

Si DauN CeRi said...

@kak azrine; aaaa biskut tiger. mmg nyum2 kalo cecah nescafe. *air liur tetiba banyak* hihi


@tirana aduka; hi! sila sila buat mcm rumah sendiri.. heh2 thanks singgah

myfirdz said...

jejak>baca.follow.. follow me back.. :)
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/