Monday, December 3, 2012

Malam ni aku rajin nak hupdate

Salam and hi to all

Haha gasak korang lah tekan kat home sebab tajuk entri ni mcm kan hangat sgt topiknya. Padahal tak hangat pon. Suam-suam mcm air kolam jakuzi tu. Tapi aku x pnah merasa jakuzi tu cane, kalau salah jgn memarahkan aku nye pun.

Tadi baru pekena kopi mahal sedas, tu yg agak aktif menceceh skang ni. Errr...utk mahasiswa tajaan (nti da keje kena bayar balik T_T) mcm aku ni, Jco tu kategori mahal oke. Tora bika 3 in 1 pon dah kira shukorrrr...  Daripada tak dapat kopi langsung. Sebab aku mmg ada kecanduan kopi sket. Tiap2 hari mesti cari kopi. Kalau mcm tu kategori kecanduan byk ke sket ek?

Eh apa aku cite ni.

Minggu lepas aku balik Tg Duren. Seronok la jumpa membe2 yg skarang ssh nak jumpa mcm dulu2 sbb masing2 beza hospital. Kecuali Azie Azra. Now aku sama hospital dgn Azie Azra. Kenal kan? Tak kenal gi google. Kalau malas google, link die ada kat sidebar. Haha



Gigih taw aku pindah2 side nak bergambar ngan membe2 aku tu. Tu pasal kejap aku sebelah kanan, kejap sebelah kiri. Beriya pegang mug bagai. Ha3 (aku mmg suka mempersendakan diri sendiri). Seram tak tengok perkembangan badan aku skarang? Sob sob sobs. Patutnya stress2 jadi kurus, aku makin tak kurus plak. Gamba pon kat kedai makan. Makan selera aje. Hadoy

Nama kedai tu Shabu Slim. Dia pesen2 stim boat la kot. Tapi kuah die kaler merah ala2 tom yam gitu. Konsep die dr jepun. Nanti kita duduk kat meja, sebelah meja ada pinggan2 kecik berjalan kat sebelah. Kau pilih la ape benda kau nak, pastu dah amik2 tu campak je sume kat lam periuk. Jangan lupa bukak api. Kang sampai bil sampai fishball kau x masak2 lagi. Haha 

Sambil2 tunggu nak menggelegak blup blup blup tu, bole la pergi bersiar-siar kat buffet kat tepi2 tu. Amik la mee ke kuetiaw ke popia goreng ke pape la yg berkenan di hati. Dia bagi 2 jam kalau x silap, ke 1 jam setengah. Satu kepala Rp100.000 plus plus, convert la sndiri yep.

Aku first time mkn kat situ hari tu, bolelaaaaa nak saje2 try. Kalau x nak makan byk better pg restoran biasa je sbb nti x berbaloi kalau makan sket je..


Atas ni gambar kenang-kenangan kat stase Paediatrics hari tu. Time nak tunggu baby sectio lahir utk resusitasi. Specialist je yg ikut masuk hari tu sbb nti menyemak je geghamai kat dlm tu dgn koas O&G lagi. Takpe la kitorang dah puas hadap sectio time stase O&G hari tu. Buahaha *poyo


Orang kata kalau gi Bandung, kena pergi Trans Studio kan? Die mcm times square kat Msia, tempat main2 sambil menjerit terpekik telolong sbb die lambung2 ko. Aku tau aku patut letak gamba yg lebih tepat utk menunjukkan bahan bukti aku dah jejak sana tapi apakan daya, gamba game belajar lesen keta ni jugak yg aku copy. Haha 

Aku gi hari tu berdua je ngan Syulan. First game kitorang Giant Swing. Ingatkan buai-buai manja je sekali hamik kau. Memula naik bole gelak2 skali bnda alah tu dah bergerak, sunyi sepi kat atas. Ekstrim jugak Giant Swing ni. Kughajaq betoi. Tak sempat nak warm up. Heh

Time game keta tu pulak, sbnanye tu mcm racing cars la kan tapi ada track n kita bawak keta sndiri. Tapi ended up mcm blaja lesen keta. Haha Berat hati nak mengulasnya. Korang bayangkan la sndiri jalan cite die.

Gambar hiasan. ;P

Takde orang nak beli patung2 tu. Orang kedai pon heran dlm byk2 bnda kat dlm kedai die, patung2 tu jugak yg kitorang beli. Tapi bukan utk kitorang, nak buat cenderamata kat klinik je.. Yg gajah tu aku x tau la efektif ke x nak menceriakan kanak-kanak. Lagi melalak agaknya patients tengok. Hehe

Tak sangka dah nak half way praktikal. Rasa-rasa mcm kekok je lagi kat sepital. Huhu

Hokayyyyyy selesai jugak satu entri. Till next time, thanks for reading. Have a good day, cau cin cauuuuu

10 comments:

hnahdy said...

xcited nak bergambar la tuu..hehe

♛ Azie Azra ♛ said...

zirafah warna pink tu sgt la lucuuuuu. hahaha

p/s : calais..calais..mcm zombie dah ni

Chekgu Azrine said...

bestnya dpt jgk rsa trans studio ek..akk dj 2x g xdan nk sggh..msa suntuk..

Si DauN CeRi said...

@hnahdy; iya jugak tu.. haha


@azie azra; calais, minuman berbiji cap misai. kekeke enak sih~ nti lain kl ley beli lagi.. :D


@kak rin; seronok kak kat situ. nti ada rezeki akak try masuk sana taw

Shugemami (Denjeres) said...

alaaaaa dah lama tak makan tora. saje je buat aku lapar meh. weh anak patut tu lawa. nak sebijik plis. kbai.

Si DauN CeRi said...

@shugemami (denjeres); perghhh kelasnya nickname kau. suke la. ko je yg ckp patung tu lawa. org len sume rs x brape nak lawa. ha3

visitme@FaTiN cOrNeR said...

amboi..retisnye.semua gmbar mesti ada die..hehehe..

Si DauN CeRi said...

@fatin corner; gitu la kekdahnya. wakakak

TiranaAduka said...

moga maintain je.
Happy blogging.

Si DauN CeRi said...

@tirana Aduka; thanks yaw