Wednesday, November 27, 2013

Kelam-kelibut

Aku ni jenis orang yg x reti kalo kena buat byk keja dlm 1 masa. Apa org kata, multitasking eh? Huhu Siryes, aku x boleh.. Dulu waktu aku zaman kuliah (ewah mcm da lama nau je tinggal kuliah..haha) bila dalam 1 hari ada 2 ujian kan, malam tu aku akan gelabah sbb aku susah sket nak fokus. Bila aku stadi yg ni, hati aku x tenang sbb dalam kpale otak aku dok pk subjek 1 lagi pon nak kena baca jugak. Itu lah...malam ujian baru nak pulun..mana la x gelabah. Tapi aku mmg jenis last minute punya orang. Ayah aku x sendiri x berkenan dgn perangan aku yg last minute ni.

Aku py tahap last minute tu kan...contohnya hr tu time aku nak balik Msia Ahad hr tu. Ekceli aku ada byk masa lain yg aku bole guna utk beli tiket awal ms aku kat Jakarta. Tapi hr Sabtu bru nak terhegeh-hegeh pk nak balik pkoi bape, nak naik flight apa sume.. Last2.. tau x, aku beli tiket kat airport. Aku main redah je dtg pagi2 kat airport pastu tang2 tu jugak baru nak pg kat kaunter air asia nak beli tiket sume. Wuuu kena bayar mahal, adel seratus lebih ringgit lebih mahal kot drpd harga online. Rasanya lah.. Baru lah padan dgn muka aku kan sape suruh beli tiket last minute. Ofkrooossss x cite kat ayah cite beli tiket ni sbb mesti kena sembur punya kalau ayah tahu. Jadi cerita ini menjadi rahsia yg akan kupahatkan di dlm diri dan knapekah aku menaipnya di siniiii???

Lantakkan. Malas nak delete. Eh.

Dulu waktu skolah, cekgu english kelas aku suh masing-masing buat journal. Every week kena collect buku tu n hantar kat cekgu. Nanti cegu baca, die akan tanda n komen2 sket bg nasihat ke or kata2 semangat ke.. Apa bnda ntah aku tulis kat situ, aku ingat lagi cekgu english aku tulis "Don't procrastinate". Bukan main besau lagi die tulis kat journal aku. Puahaha.. Aku rilek2 je waktu tu sbb aku x tahu pon maksud procrastinate tu apa.. Bolehhh?? Xde inisiatif pulak tu nak cari maksud perkataan tuh ape. Omaigad knape aku mcm tu ehh?

Aku sebenarnya tgh serabut pk psl hari perlantikan aku ni. Isnin depan nak photoshoot dan ada taklimat bla bla bla. Tapiiiiii....tapi tapi... the baju koncokesyen is belum adaaa!! Haigooo. Nanti2 jgn sembur aku dlu, mcm mn aku nak buat baju, kain membe aku baru pos semalam x smpi lagi... Wuuu Die kata pos laju patutnya hr ni smpi kan? Agaknya Melaka cam jauh sket ke ek? Tu sbb x bole smpi lagi. Nampak gayanya kena beli siap la ni x pakai tempah2.. The warna baju pon aku blom tau lagi. Kainnya blom sampai kan cmne aku nak g serbu kedai cari baju.

Sabtu ni aku kena balik Jakarta balik. Result pon blom setel, surat pengesahan pon blom dapat. Oh tidakk. Ini sgt terkejar-kejar. Walaupun begitu masih dapat menaip entri bole tahan panjang mcm ini. Wakakaka

Harap2 the perlantikan berjalan lancar lah ye.. Ameennn... Anda dan anda dan anda semua tolong doakan juga yaaaa.. Hihi InshaAllah majlis dilangsungkan pada tanggal 21 Dec ni.

Tu diaaaa... Macam majlis nikah plak aku punya statement kan? Ha yg itu pon bole doa2 kan jugak. Wahhh gitu. :P

Okay till next entry ^^

2 comments:

Chekgu Azrine said...

Tahniah sis..even akk xbrp fhm prosedur utk jadi doktor ni..hehe

Si DauN CeRi said...

Hehe xpe.. thank u kak rin ^^