Friday, December 6, 2013

Entri lepas geram dgn tuan tanah

Wuuhuhu I cannot help it la guys.. Memikirkan urusan perlantikan, dgn segala tok nenek borang klaim nak kena submit, dgn hormon aku yg tgh terkinja-kinja menari tango dalam badan aku ni.. Agaknya lah die menari tango, x tau lah kalau die menari poco-poco ke kan. Ahahak ahak tak lawak.

Sesungguhnya aku sangat lah sangat geram ngan decision tuan tanah rumah sewa kitorang ni yg x paham-paham bahawasanya kitorang ni akan stay cni at least smpi 21 dec. Langsung tak consider ke hape pakcik sorang nih?? Bukannya lama benau2 pooonnn... Dalam 2 3 minggu gitu.

Kot ye pon kau nak menerima penyewa2 baru lepas kitorang balik sok, apelah salahnya at least buat time kitorang dah hujung2..time dah nak balik Msia keee.. x pon lepas kitorang dah keluar tros. Hah time tu ko nak kerah orang2 kontraktor ko nak mengejakan rumah ni suka hati ko la. Takde sape kisah.

Ini kitorang tgh ada lagi dlm rumah ni, masih beraktivitas spt biasa yaitu penganggur2 terhormat yg of kos akan duduk rumah most of the time... ko boleh perintah masukkan 4 5 orang lelaki-lelaki tukang rumah n tdo bermalam satu bumbung ngn kitorang. Apa dah hilang akal ke org tua nih?

Yesss... Memang kitorang ramai, jumlah kitorang kalau pape jadi n kitorang menjerit ramai2 memang boleh terbangun semua orang kat dalam lorong ni. Tapi fikirlaaaa... tak selesa kot duduk rumah kalau dah mcm tapak pembinaan rupanya. Ada ke orang nak tinggal kat tapak pembinaan?? Mat dedau isap dadah tu lainlah citenyaaaa.. Ini kitorang sume, pompuan2.

Nak amek baju kat luar bilik, nak pergi toilet, nak pergi dapur, nak pg luar borak2 ngan bibik pon x selesa tau x ade strangers lelaki geghamai kat umah mcm ni. 

Itu dah satu hal. Lepas tu barang-barang kitorang kat rumah ni haaaabis kotor kena habuk2 cat dinding yg diorang kikis tu. Lantai toksah cite lah. Ya rabbi seraaaaabbuuuuttt sangat3 aku rasa nak amek sume barang aku gi duduk hotel je. Nasib baik aku xde banyak duit. Kalau aku ade byk duit aku dah buat dah camtu. 

Pagi tadi, satu lagi hal yg memang mengundang je mulut aku ni nak memaki. Perfume feveret aku yg aku letak dlm luggage dah takde dlm tu. Bukannya aku letak merata okeh? Di dalam luggage. Aku ingat mmg aku x pindahkan ke mana2, mmg perfume tu aku letak dlm tu. Lantak lah, aku xtau die terjatuh ke or ade org amek, tapi btol2 aku ckp kalau antara mamat2 tu yg amek mmg aku takkan redha lah kau pakai ke kau bagi sape2 ke perfume tu.

Ni bukan nak tunjuk yg aku ni pemarah ke garang ke x sabar ke.. Masalahnya ni PRIVACY okeh. Aku rasa decision tuan tanah kedaun ni dah mengganggu privacy kitorang kat sini. Tu sebab aku hangin. Kalau diorang keja siang je n lepas tu balik la mana2 asalkan x tdo kat cni aku rs kitorg boleh oke lagi. Tapi bila diorang bekerja n bermalam kat cni memang merepek lah kan. Kitorang rasa sangat dah xde privacy bila mcm ni.

Errrgghhhhhh.. Stress aku stress!

3 comments:

Chekgu Azrine said...

Giler ke tuan rumah sis ni..huhu..
Kesiannya..tu br perfume hlg..
Nti lg byk plak bnda berhrga yg hlg .huhu

Si DauN CeRi said...

itu la.. pening kpl sy. hmmphh

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/