Thursday, June 28, 2012

Stase baru

Salam aleik...

Hai korangggg!!! Walaupun aku xtahu entah sape2 yg aku hai2 ni tapi terima kasih sbb rajin jenguk blog busuk ni. Korang yg rajin, aku yg malas. Malas nak hupdate. Hahaha Bukan nak perasan2 syok sendiri ramai viewer tapi aku tengok hari2 mesti ada sejumlah clicks yg cukup mendatangkan kemusykilan dan tanda tanya dlm diri aku. Dari manakah datangnya viewers tersebut dan kenapakah mereka view blog busuk ni walaupun takde update sejak berkurun lamanya? Whyy oh whyy?????

Apa2 pon, alhamdulillah... Stase neuro di Lampung sudahpon berakhir hari Khamis minggu lepas lagi. Aku je yg tak hupdate. Hari ni dah hari keempat di Rumah Sakit Umum Koja sebagai co-ass obgyn. Semoga semuanya lancar sampai selesai co-ass, bukan kat sini je tapi sampai lulus nanti, aminn... ^^

Ada satu benda yg aku nak taip tapi mungkin tak membawa kepentingan kat dlm entri ni, yaitu ada banyak semut suka sangat main2 kat keyboard laptop aku ni. Apa seronok sgt ke main2 kat keyboard ni? Mcm maize agaknya.. Urghhh

Masuk balik kepada isi penting entri ni, co-ass kat sini setakat minggu pertama ni aku stress la jugak. Kawan2 yg co-ass kat sini sebelum kitorang masuk sini cakap bes obgyn kat sini tapi utk first week ni aku belum jumpa lagi apa yg bes. Sebab aku kan baru minggu pertama, kira mcm tengah orientation week lagi.. Masih cuba beradaptasi dgn tempat dan suasan baru. Nak tak nak, telan gulp gulp je la sume.

Utk obgyn ni, kitorang kena duduk 10 minggu kat sini sebab stase major. Kalau mcm neuro hari tu stase minor, kena 5 minggu je. Bilik sewa kat Koja ni alhamdulillah memang selesa, cowok pon satu je dan jarang2 je pon berlegar-legar kat luar2 bilik ni. Memang oke lah sume dari segi tempat tinggal kat sini.

Cuma cuma cumaaaa... Kitorang keja setiap hari, Ahad pon takde off. Ini bermakna, raya sok memang takde can la nak balik Msia. Beraya sambut org beranak je la kat sepital..sob sob sob

Bonda tercinta dah brape kali dah tanya raya balik tak, raya balik tak.. Nampaknya jawapan bertanda negatif. Uhuhu 

Alaaaa boring betul lah entri tak happy ending ni. Kecewa dgn diri sendiri.

Udah la dulu. Next time pulak aku menconteng-conteng kat sini. Bubye bubye!!! :)

4 comments:

. . fil . . said...

haa xbalik raya ke ? alololo jgn sedeyyy2 k. gud luck tau ika, jage diri baik baik =)

Qamaruls said...

aikkkkkkk dah tukar blog!!!!!!!!

visitme@FaTiN cOrNeR said...

peh..selamat ber co ass beb! hehe..

Si DauN CeRi said...

@ cik fil; sob sob sob.. thanks awak~



@qamarul; dah lama dah sy tukar layout! hahaha



@atin; thanks dak atin! ^^