Tuesday, October 2, 2012

Another face shop product

Ehem ehem. Aku rasa dah berkuuuuuuuurun sangat aku dah x buat review product kat blog. Maklum lah, ai bz uols.. Ahaks!

Aku pon dah reti sgt nak buat entri review nijam. Redah je lah eh? Niat sebenar nak share je.. Mana tau ada yg tengah survey2 produk ke.. Tengah mencari-cari yang mana satu yg boleh memenuhi kriteria yg diinginkan  utk merawat kulit sendiri.. Tulis ayat mcm ni tetiba rasa awkward lak dgn dr sendiri. Har3

Ok ok.... Dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kalau marah, cepat tua...ahaha tak lawak.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hehe
Saja mintak penampa suh org skroll ke bawah.

Arsainte Eco-therapy, another cleansing foam from TheFaceShop!

Pernah dengar or pernah ternampak tak kalau korang jenjalan ke Face Shop di mall2 berdekatan? Eco-therapy ni nak kata baru takdela baru sgt, nak kata lama pon xde la lama sgt. Aku dah guna dlm 4 atau 5 bulan la jugak.. Lupa dah 2 ke 3 kali beli Eco-therapy ni. Tapi waktu aku beli dulu, cleanser ni mcm baru release.. Stok die pon kat sudut2.. Betul-betul ada cleanser dgn toner ke apa entah lagi 1 waktu tu. Sekarang ni Eco-therapy dah ada full set. Dari cleanser sampai ke essence pon ada! Tinggal dipilih ajaaa

Memula aku nak cite knape waktu tu aku pilih Eco-therapy at the first place, apa yg aku target waktu tu? Jeng jeng jeng... hihi Oke, waktu tu sbnanye aku baru habis fase intensif. Fullamakkk apa bnda yg intensif ni kan? Sbnanye waktu tu aku baru khatam special skin routine utk acne skin, yg aku pilih sendiri sbb waktu tu tetiba kulit aku diserang pimple2 yg sengaja mencari pasal dgn aku. Mentang2 aku lemah-lembut orangnya.. (errr......sila la muntah)

Bila habis fase intensif tu, muka aku sangat kering tahap menggelupas, keringgg sangat.. Jadi aku sangat perlukan sesuatu yg boleh memberi kelembapan secara intensif juga. Akhirnya aku pon terjumpa lah si Eco-therapy ni...

Adalah dalam 2 hari lps pki cleanser ni, alhamdulillah kulit mula salin baru.. Yg tadinya sangat kering, pakai bedak pon capuk mcm hape je, dah tak capuk kalau pakai bedak. Haha Kira eksperimen aku berjaya lah dgn Eco-therapy ni.

Ada apa dgn Eco-therapy?

Mungkin aku xbrape boleh nak komen byk sbb aku x guna 1 set.. Tapi basically, Eco-therapy  ni adalah untuk sesiapa yg inginkan extreme moisture pada kulit.. Kalau dibelek-belek packaging die ada mention brape persen natural ingredients die, misalnya yg aku pakai tu kan cleansing foam..die tulis 70%, sbnanye cukup tinggi dan inshaAllah risiko untuk terjadi iritasi lebih rendah kalau compare dgn drugstore products.. Bukan bererti drugstore products tak bagus..tapi biasanya produk2 tersebut mengandungi lebih banyak bahan kimia yg sgt membuat iritasi kulit sama ada dlm jangka waktu pendek atau panjang.. Oh ya, bukan bererti pakai cleanser saja dah cukup utk kulit lebih lembap.. Mosturizer tetap tak bole tinggal.

Macam biasa, segala isi review ni hanya berdasarkan pendapat peribadi dan respon kulit penulis terhadap produk.. Tiada sebarang jaminan ganti rugi kepada sesiapa pun, dan saya tak dpt apa2 income pun~

Terima kasih krn membaca, harap dpt memberi sesuatu kpd pencinta skin care product. Hik2
Have a good day! :)

4 comments:

Chekgu Azrine said...

How much sis..blhla cuba..

Si DauN CeRi said...

kalau beli on9 bole dpt lg murah, tp kalau beli kat butik faceshop kat mall biasanya harga Rp179000 kalo x silap, dlm ringgit 50-60 la lebih kurang..



tp tahan lama, sy pki 1 botol tu thn nk dekat 2 bulan jugak.. hihi

visitme@FaTiN cOrNeR said...

muka aku nie jerawat byk sgt n sakit bila time period. aku dh xtau nk pakai produk ape sbb pakai apa pn still sama je xhilang..

Si DauN CeRi said...

ce try cosmoderm, especially cosmoderm yg antiblemish tu..~