Tuesday, February 11, 2014

Purse

Assalamualaikum semua..

Hari ni mood aku terumbang-ambing bagaikan dilanda ombak manja2. Ke kiri ke kanan perginya.. *berangan kjap*

Wake up tqa wake up! Don't u ever2 berangan tatkala sedang menaip entri di buhlog usang ini! Grrrr grrr grrr

Okeh. Pe benda td nak cite? Urmmmm..oh ye. Aku dah tulis tajuk kat atas. Yaitu purse. Ataupu bahasa pujangga die is beg duit.

Berkat kasih sayang ibunda yg tidak bertepi, ibunda terchenta telah memberikan sebuah purse baru blom pakai utk aku menggunakannya pun. Terima kasih ibu, syg ibu dunia akhirat *love-sign-sebanyak-infiniti*

Aku ni jenis org yg kalau beli barang yg aku perlu, aku akan melenjankan barang itu dgn sepenuh hati...tidak akan aku beli lagi utk apa2 tujuan bertukar2 selera selagi barang itu belum sodaqallahula'zim ye kawan2.. Sifat ni tak berlaku utk semua barang laaa.. Maklumlah, aku ni kan kaum Hawa yg ada 9 nafsu. Kalau dah naik syeikh tu, mmg selamat lah jugak aku berbelanja ye..

Antara benda2 yg termasuk terma & syarat guna sampai habis ni adalah........ iya betul tu. Adalah purse.


Tu yg terkopek2 tu ada yg mmg tanggal ade yg melekat dekat kad2 yg aku simpan dlm purse. Bila tarik kad keluar, cantik je ada bnda melekat kat kad2 tu. Haha Sakai je aku rasa.


Bila tgk kat lua mcm elok lagi.. Tapi pandang dua kali mmg akan timbul rs kesian dgn dr sendiri sbb msh pakai purse ni. Mcm mn aku boleh tegar tenteng purse ni ke hulu ke hilir ye.. Kah kah kah

Dan bila kita kosongkannya, maka terserlah lah rupa sebenar interior purse yg dah usang ni..


Selamat jalan purse lama. Semoga bahagia di kehidupan yg akan datang. Aku syg jugak purse lama ni. Walaupun die kaler merah mcm capub je kan dah la ade leopard print kat belakang. Hehe Tapi byk jasa woo..

Aku ganti purse ni setelah.... Ade la 2 tahun lebih kot. Aku pon x sure tapi rsnya betul dah 2 tahun purse ni. Kira orait lah tu kan utk purse yg biasa2 jek mcm ni. Tak sampai 40 hengget aku rs purse tu. Tapi bertahun jugak aku guna kan.. :)

Taktau ape aku nk buat ngn purse lama ni. Nti baru pk.
Tak sabau nak merasa purse org bagi. Hehe

Oke bubai korang!

3 comments:

Chekgu Azrine said...

Still ok lg akk tgok purse sis ni..lg lama lg antikkan..hehe

Si DauN CeRi said...

hehe tu la.. sy pon syg, byk kenangan ngn purse ni sbnanye..

✿ pink velvet ✿ said...

kite pon baru je beli purse minggu lepas :)