Tuesday, September 9, 2014

This is not gonna be the "20 facts about myself"

Assalamualaikum..

Kalau datang angin aku nak hupdate blog ni mmg suka hati aku je lah. Datang angin nak hupdate tengah2 mlm buta pon jadik...siang2 pon jadikk aje. Kalau tak datang2 angin die tu yg parah... Mau berbulan aku biaukan blog ni smpi berhabuk. 

Tiba-tiba je lately ni aku asek ternampak sana sini duk up "20 facts about myself" kat banyak social media.

Tapi aku bukan nak up entri 20 facts ni. Coz I guess I'm personally not contained of facts. I'm too weird to put up things that I like or anything about my personality as some sort of facts. Aku tak tau ape pasal tapi aku selalu rasa aku pelik. Haha

And I can be seriously random at times and..unpredictable?? 

Even me myself can't really figure out things about me. So how weird is that?

Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~

Credit to atuk Google and the website name on the pic.

Selambe badak aje aku tepek gambau ade url name kan? Al-maklum lah org kampung.. Luls

Orang pelik itu kesan sampingan drpd menjadi seorang yg ohsem?

Siryes gua tak ohsem. (Dah sape pulak cakap kau ohsem? Nak kena lesing??)

*murung sendiri*






Aku sbnanye tadi nak cite benda lain.

Emmm.. oh ya. Aku terfikir je agak2 ade tak org yg terfikir pasal url blog aku knape nama die dakkcique.blogspot.com?

Dek kerana mmg dari tadi aku nak cite pasal asal-usul nama blog ni so takde org nak tau pon aku cite jugak lah.

Dakkcique tu ekceli nama samaran aku waktu matriks dulu. Aku mmg sejak azali selalu jadik paling metot dalam kelas. Sampai lah habis sekolah masuk matriks pon takde jugak manusia yg lagi metot drpd aku dlm praktikum. N the fact that I was the youngest in my class so practicummates panggil aku dgn nama "dak kecik". Sbnanye drpd kepanjangannya "budak kecik". Bagi twist loghat Melaka sket kat nama tu maka jadilah ia "dak kecik". 

Disebabkan aku poyo inginkan kelainan, ditambah pula perasaan jakun yg ada dlm diri, maka aku upgrade kan ejaan nickname tu menjadi "dakkcique"...

Waktu aku memula nak buat blog ni dlu, gamaknya dah tak gheti dah nama ape dia nak tauk kat url nih. Last2 nickname tu jugak yg aku lenjan. Dah 4 tahun dah pakai nama ni. 

Tapi now tetibe rasa mcm nak ganti nama url lah.

Efek tak kalau aku ganti url?

Maksud aku kalau org tekan url lama adekah die akan autodirect or mmg takkan reach blog ni dah ek?

Hurrrrmmmmm.....


3 comments:

siti sarah said...

Salam perkenalan dakkcique ;)

Comellah url blog nie...orgnya mesti lg comel ;)

nanti jemputlah ke blog sy... www.ladysara84.blogspot.com

Si DauN CeRi said...

salam perkenalan sis sarah :)



tengkiu.. wahh ni perasan muda ni.. ngaaaaa

Ezwan Amrin said...

ok apa dakkcique...hehe... sy pn nk tukar gk url kalau bole, tp tak berani pulak...tu pun xtau kalau bole...haha