Thursday, February 12, 2015

Si "Atiqah Doktor"

Assalamualaikum readers..

Past few days aku privatekan blog ni sekejap sbb nak amek napas. Sambil siapkan entri ni. Bbrp hari lepas, ada satu hari tu aku tgk kat notification berderet friends add kat fesbuk. Lah pehal pulak ni. Diorang ni terpeleot jari ke apa. Sbb sorang pon aku xkenal kat situ.

Lps tu, tetiba ada akak tu inbox aku kat fb bagitau yg ada sorang hamba Allah ni die py fb nama aku lps tu gamba aku n mesej bukan2 kat orang. Akak tu drpd group ibu2 berpantang lps bersalin. So obviously target mangsa makhluk penipu tu semua perempuan la kan.

Tercengang aku baca apa akak tu bagitau aku. Aku sgt berterima kasih la kat akak tu sbb bgtau aku bnda ni. N die kata ksian kat aku n tanya aku elok2, "is that you, adik?". Waaaa thank you so much, sister. Walaupun aku x knal die, n probably die pon sbnanye tak knal aku kan.. Ada jugak org yg tergerak nak inform. Sob sobs

Aku pon xtau mcm mana, tapi akk tu kata ada org letak link fb aku kat komen so that org tau la aku yg sbnar bukanlah that makhluk jahat tu. Hmmmpphh semoga kau berubah lah menjadi lebih baik whoever you are.



Ni lah acc tu. Yg tak bole blah nya, die guna nama betul aku pulak tu. Saiko betul! Ekceli aku rasa aku tau gamba tu mn die dapat. Rasanya dlm entri lama2 kat blog ni. Sbnaunya gamba tu ada watermark blog ni, tapi aku rasa die crop watermark tu. Amboi gigih kau ya.




Akak tu bagitau aku ada mangsa kena tipu ngan makhluk tu screen capture conversation diorg then sebarkan spy takde lagi org kena tipu ngan die. 

Sbnarnya, rasa nak tergelak pon ada. Mmg saiko. Tapi kan...hahaha. Kot ya pon nak menipu, jgn nampak sgt bangangnya boleh? Hahah

Nak check up cancer amenda pakai pm pm je? Aigooo Org nak screening cancer kat klinik or hospital lah, bukan kat fesbuk. Kau nak aku ceramah kan kau pasal pap smear ke? Eyyy

Lagi satu kan dik. Ko nak cek apa tengok gambar panties dgn bra? Luls

Even though doctors mmg terpaksa jugak tengok aurat patients in order to perform physical examinations and stuff, but we learnt about ethics too okay? We do use blanket to cover patient's body. Tolong jgn tak senonoh sgt boleh?

Apa dah takde keja lain nak buat ke agaknya diorang tu?

Tu la ada member aku cakap, I'm lucky enough to know about this. Org lain yg terkena dan tak tau pape tu?

So my fellow readers if you ever seen this fake account, please do me a favor by clicking the block button and report it if possible. Thank you so much.

Ala, bnda ni bole jadi kat siapa2 je.. You know, orang berniat tak baik ada di mana2.

So, last but not least, be careful kat mana2 je ada berada. Stay healthy. Keep smiling.Till next entry, bye bye and thank you for reading.

^___^

2 comments:

Chekgu Azrine said...

Salam.sis..
Apa khabar..
Org saiko mcm ni pun ada kan..
Hadehh..nsb cpt2 dpt tau..

Si DauN CeRi said...

wsalam.. kabar baik kak azrine.. tula nasib baik dpt tau cepat.. sobs sobs