Tuesday, May 12, 2015

Bucket List

Hye!!

Ekceli aku ni takde la properly set bucket list yg aku nak buat mcm org lain yg kalau boleh they want to do it at least once before they die. Tak pon, just kadang2 aku memang rasa cam bestnya kalau dapat buat benda2 yang RARE. You know what I mean.. kan kan?

Untuk position aku skang, memang belum layak la nak masukkan dalam bucket list nak bungee jumping kat highest mountain kat Europe apa sume. Puhahahhakk Tetibe cam nak tergelakkan diri sendiri je baca aku taip tadi.

Tapi kan, antara benda yg aku teringin is, nak experience one of the greatest amusement park in the world. Aku kat umah suka tengok chanel 701-707. Dalam chanel2 tu selalu la ada cite2 pasal life, travel, buildings, and ada la salah satu tu aku lupa tajuk die tapi die pasal ride2 yang paling gila la yg ada kat amusement park kat Europe la mostly. Yang tak terbayang dek kepala otak aku pon ada rupanya manusia cipta. Dah rupa patung aje aku tengok orang ramai kena lambung sana banting sini. Seriau tapi dalam hati sbnanye mcm curious about it.

Dulu kat Indonesia, aku pnah la twice kot jejak kaki kat amusement park. Jakun gilaaaa wahahahaha. Ye lah festaim kot aku gi amusement park, tu pon kat negara orang. Kalau kat mesia nak cari amusement park celah mana weh, aku dah la duk kampung je ha..

Lepas tu, lagi satu ni kalau aku cite.... ermmm.. Oke lah. Nak gelak kat aku suka hati lah. Sbb aku pon gelak sekali kot.

Ermmm... Aku teringin nak sky diving.

(omaigad ridiculousness overload!!)

Macam ini yg aku mahu.

Aku ada kenal someone yang suka extreme sport and die kenal one of sky divers profesional kat Malaysia! How cool is that? Sebab kat Malaysia ni ada berapa kerat je sky divers weh. 

Dia kata kat Johor ada kalau nak, dalam RM1500 kot sorang. Tapi mungkin jugak dah ada GST ni dah lain harga die. Haha

Pasal apa aku rasa angan-angan aku ni ridiculous, sebab my height is actually below average. Wuwuwuwu Dari zaman skolah dalam mana2 komuniti aku mesti yg paling renek, kalau tak yang second paling renek, kalau tak nombol tiga paling renek. Ini diskriminasi by chromosomes la nih. Tak aci bagi org yg berhati besar mcm aku ni dapat ketinggian yg tak besar.

Aku tak tau la diorang ada limit tinggi ke tak, tapi biasanya bukan sukan extreme ada limit berat and tinggi ke?

Nak dijadikan cerita, akhirnya semalam aku dapat jugak gi sky diving.

DALAM MIMPI.

Hahaha yessss. Bucket list dah tercapai. At the age of 24 y/o, I managed to do sky diving.....in my dream... LULS

But it felt soooooo real.. Rasa mcm perut tertinggal and angin udara yg kuat tu mcm real gilaaaa...

Yang kelakarnya, siap boleh buat formation lagi atas udara. Entah sape2 yg aku sky diving kat atas tu pon aku x knal, alih-alih bole buat formation. Time bila practice formation tu pon aku xtau.

Ni siapa pulak pg sky diving bawak pet ni. Ada yg kojol sebelum sampai darat ni kang.

Engkorang plak, what's your bucket list?

4 comments:

Wonder Woman said...

Haha nak tecabut jantung kite bile uols cakap dah dpt sky dive tu. Upenye dlm mimpi. Sabo jelah! XD

Penah tgk cite 50 ways to kill your mammy tak? Dia bwk mak die umur 71 tahun pi skydive.So rsnye psl ketinggian tu x mslh kot. Hee sapotif tak kite? Hahahahah

Si DauN CeRi said...

hhahaha gotchaaaa~~


yeke yekeee?? dah warga emas pon bole sky dive??? hah berita gembira nihhh



thank you kasi sapot mental kite.. hahahah

Azlee Amirudin said...

wahh~sky diving..haha nak jugak tapi x mampu lagiii...tapi dengar2 cite kena ada training license bagai kalau nak sky diving sendiri2..nak paragliding pun kena ikat kat belakang..haha...nice blog~

Si DauN CeRi said...

aah mmg kena ada license n ada training die apa sume sbb sukan extreme kan.. tp mcm cool gilaaaa