Monday, June 20, 2016

April Skin Magic Stone (Black)

Assalamualaikum...

Previous entry aku ada cite yg aku beli magic soap April Skin tu an yg hitam taw bkn yg marble.

Yg niha belah kiri

Gambar ihsan Google

So basically aku pilih yg hitam over yg marble sbb aku tengok die lebih bersifat skin soothing compared to the marble one. Kulit aku kan kering sbb ada part yg eczema. Tp sbnanye lebih kpd kombinasi lah jugak ekceli. Ape ni dah sbnanye nak ekceli lagi. HAHA

Eh baru aku prasan org yg buat gamba atas tu salah eja 'BLACK'. Dia eja 'BALCK'. Ahahaa

Magic stone soap ni 2 in 1 taw. Pagi kita boleh guna as regular cleanser, malam pulak boleh pakai mcm mask. Kau buih-buihkan die pastu sapu la kat muka n biarkan dalam 10 minit camtu then bilas. Tapi honestly, aku terlalu malas nak tggu seploh minit tu. So siang malam aku guna sabun itam ni as cleanser. Aku lebih rela guna pack biasa atau pun sheet mask. #akupunyastyle

Nampak mcm seketul batu aneh kan? 

Tapi ni la magic stone aku punya. Aku guna dalam.... ada la 2 minggu kooott.. Lepas tu aku stop and back to using Simple punya cleanser. I guess this magic soap won't do magic to my skin as it supposed to. Sedih la jugak baq hang :(

Sebab aku rs kalau aku teruskan pakai sabun ni die boleh tahan 2 bulan kot. Kira syg jugak aa kan. Tapi nti aku guna je sabun ni buat sabun mandi kot. Heh.

Buih die banyak taw. Kau tenyeh ngan air ala kadar pon dah banyak buih die ntah mana datang gaknya haha.

Aku stop sebab.... tak lain tak bukan, PIMPLE! Omaaaii jujurnya hati ku agak terguris la jugak sbb naik pimple bila guna sabun ni. Hurmm ke adakah sbb die ada efek detox ya? Aih entah lah. Anyway, lps tu kulit aku mcm naik yg tumbuh kecik2 tu nak kata jerawat bukan, nak kata bkn jerawat mcm jerawat. Biasanya kalau kulit aku tak sesuai ngn produk die akan naik menda tu. Plus, entah ya rs mcm kulit tak sedap plak guna sabun magic ni.

Tapi sabun ni mmg tak buat kulit kering la, yg tu aku mmg setuju. Kira after cuci rs mcm elok moist je kulit tu. Cuma nya itu lah dia, tak suai ngan kulit aku. So sad...

So there's that about April Skin Magic Stone.

Mungkin tak sesuai utk aku, tp sabun ni femes taw. Mn tau kes aku ni kes minoriti je kan, mn tau byk org lain guna sabun ni sangat oke. So tak salah pon nak cuba. Gituuu

Saja nak tunjuk 'opis' aku.

Abaikan wardrobe yg berantakan kat blkg tu. Btw, ini la laptop aku yg magic tu. Dia boleh self-repair masalah die dgn sendirinya. Misteri jugak rasa. Pernah dlu die py cursor pad (ape ke nama tmpt touch2 nak klik tuha) tu mcm terjongket taw n x bole function taw. So aku guna mouse sebelum ni. Sekali mouse aku jahanam, eh aku try guna pad tu dah elok dah weh n xde pulak die terjongket nmpk isi dalam mcm sblom ni. Sampai la skang xpayah dah aku beli mouse.

Terbayar jugak hutang cite April Skin ni huhuui.

Oke ah korang. Slamat berpuasa ye. Takde sbb jgn ponteng ye.

P/s: Tak beli satu pon baju raya tahun ni. Nasib lah aku sarung je apa yg ada nti.

2 comments:

Azie Azra said...

Kalau detox mmg naik jerawat2 sebab tu memerlukan krim malam utk rawat jerawat tu. Azie memula naik pastu now skin dh calm down xde jerawat cuma tggu merah2 hilang. Whiteheads je masih ada cmne nk flawless. Dan azie muka makin gelap..dh stops semua whitening2 bagai tu..kwn lama kata azie pucat..bru ni ambil gambar seriously mmg pucat xtau la knp 😂

Si DauN CeRi said...

tula kan, tqa pon rs sbb die detox jd kuar pimple. tp tqa bukan seorg yg sgt sabar kot haha baru 2 minggu hati dah merintih bila pegang muka rs x smooth. sobs. skarang tqa rajin scrub pastu pakai mask. sbb tqa kan suka mekap jugak. takut sbb faktor mekap muka kusam sbb byk impurities dlm kulit kan.. plus rasanya skang da stat kena pakai anti-ageing la. ada wrinkles uwaaaaaaa