Thursday, March 15, 2012

Terlalu sibuk dgn kehidupan

Roommate aku takde skang ni. Tinggal sorang2 sambil layan album boy band kesayangan macam ni memang buat aku teringat zaman aku sekolah dulu. Sweet jugak kadang-kadang. Hehe

Siryes balik cuti kali ni lain feeling dia berbanding balik lepas cuti yg sebelum2 ni. Kali ni punya naik cuti memang menguji mental dan fizikal aku. Penat weh dalam seminggu sampai 2 kali pindah-randah. Last week pindah rumah baru kat Jakarta ni. Belum sampai seminggu niha nak kena pack barang untuk pindah ke Koja plak sebab nak buat status patient kat hospital kat situ.

Barang-barang kat rumah ni pon belum setel habis, nak kena fikir barang-barang nak bawa ke rumah kat Koja plak. Siapa pnah pindah rumah sure tahu camne penatnya pindah-pindah rumah ni. Huhu

Dengan kuliah status tiap-tiap hari balik petang, kadang-kadang sampai lebih masa kuliah. Balik rumah bukan bole rilek-rilek layan cite Merlin sangat pon, adaaaaa je benda nak kena buat. Sampai nak menyenangkan keja pon aku malas. Patutnya aku laju bab nak menyenangkan keja sendiri, ini lain pulak yg aku rasa. Macam tadi, membe2 pergi pasar nak suh tukang jahit oter baju bedah. Malas punya pasal, aku sanggup duduk kat rumah oter sendiri je seluar baju bedah aku. Tapi kalau kira-kira balik, ada jugak part rajin nya tang oter sendiri instead of suh tukang jahit buatkan. Tapi hasil oter sendiri tu al-maklum lah die punya ketidakhalusan tu kan. Haha

Ni pon mata aku dah pedih-pedih mintak penyepak. Ngantuk sbnanye. Letih kot badan aku. Belakang aku pon senang sangat nak sengal lately ni. Silap pusing sket kang tegang la terpeleot la.. Rasa mcm warga emas plak. Boleh la apply rumah orang tua-tua lepas ni. :P

Skang bole lah aku pg tdo. Gudnite bg sesiapa yg tgh blogwalking waktu malam tu.. ;)


8 comments:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

ok la tu..terer jugak nk oter2 baju nie..

Si DauN CeRi said...

x terer pon.. hentam je janji bercantum. ngahahahaaa

champz said...

npe ngn bju oka? besar ke?

champz said...

oh.. korg kt koja bpe lme ek?
npe ak tnye kt cni ek.. padahal bley je nk sms ko. duhh

Si DauN CeRi said...

hi champ. rindu aku tak? hahaha


baju oka tu ok je cuma seluar die la panjang sket so aku lipat n jahit sket la kaki die tu..


kat koja sepatutnya 2 minggu, tp dengar kata ada review minggu ke 3 tu, ntah la bole balik jakarta bila.. :D

champz said...

rindunyeeeerrrr~ ari2 ak bukak blog ko.. ble ak nmpk ape2 psl 1D ak ingat kt ko.. ahahahah!!

ow yeke.. dgr2 review tu kt ukrida je. kot.

Si DauN CeRi said...

huhu aku igtkn aku sorg je teringat kat ko kat cni. lain kot rs pg klas, pg hosp takde ko ngn azie ngn nadiah. rs pelik je..



risau gila psl status tu. siryes 4 status tu jauh lebih berbelit drpd buat makalah forensik dulu hahaha


aku harap aku bley buat dgn tenang n siap on time.. huhu


aku tengok 1D pon aku igt kat diri aku, champ. hahahaha

adan said...

hidup pindah randa.. penat kot angkut barang..