Thursday, June 12, 2014

Saiko

Bukannya org lain yg aku nak kata saiko. Skang ni aku rs aku yg saiko.

Hah takut tak takut tak?

Aku ade gosip panas ttg diri sndiri ni. (tak ke saiko ko nak gosipkan diri sndiri kannn?)

Aku rasa kan, cam....nak benti keja lah. Huhu Aku tak main2 ni. Betul2 punya.......baik punyaaaa *buat good cam Dafi*

Tetiba aku cam terfikir pasai pa lah aku x buat keputusan awal2 time orientasi dulu kan? Ni dah buat oncall ape sume baru nak nekad nak benti keja. Hurmmm knape ye knape ye

Sbb aku OCD kot. Cam eh betoi ke ni betoi ke ni.. tunggu la lagi sket.. Pastu dah minggu ke brape ni baru rs nak nekad taknak jadi dokter. Apekah keterlambatan ini??

Lepas tu, kalo dah nak benti ni nak keja ape pulak kan?

Ha yg ni aku rs org lain yg saiko. Aku tgh depressed lagi mau ty soklan susah2 kat aku. Memang lah aku x bole jawab. Ce ko ty aku sifir 2 ke..bole la jugak aku jawab. Ish.

Yes... aku tau aku kena pk masak2 smpi empuk hangus sume psl bnda ni sbb die melibatkan karier aku n masa depan kann.. Tapi reality kerja aku ni pon melibatkan hidup aku jugak.. Takde hati dah wei dgn bidang ni. Ce la uols bayangkan cmne nak troskan hidup kalo uols xtau ape yg uols buat hari2, why are u doing this and that, running here and there, uols xde rs responsibility to treat or to manage cases.. Haaa kalo gitu maknanya not meant to be la kan. Kan kan? Ade btol x aku cakap?

Buat mmg aku buat je keja.. Tp dlm hati tu rs kosong sgt. 

Nak cite menangis tu mmg mcm dah nak kempis lah kot kelenjar air mata aku ni (hah exagarate lagi mengada sangattt..haha). Tapi siryes dah tak terbendung dah. Huhu

So tu la kot update buhlog utk kali ni. Aku pon tak pasti lepas ni apa akn jadi dgn dr aku. Mungkin jd hot stuff lah kat department sbb aku nak benti keja kan? Hahaha

Oke lah. Jap agi nak g kedai makan ngn family. Buhbai gegirls sume.. ^^

2 comments:

Chekgu Azrine said...

Aik..knp plak sis..
Jd dr impian banyak org tau..
Hmm..terkedu skjp akk..
Hmmmmmmm

Si DauN CeRi said...

hehe telan air liur kk azrine.. *gulp*

biasanya org akn ckp kat sy, bnda ni normal dan mana2 dokter baru pon mmg akn rs mcm yg sy rs ni, kak rin


tp sy bole simpulkan, kalo btol2 sanggup utk serahkan life ke dlm profession, maka teruskanlah niat tk menjadi dokter.. :)