Thursday, July 17, 2014

Interview

Salam to all muslims out there..

Satu dunia tgh kecoh pasal tindakan Zionis Israel yg tak berperikemanusiaan kat Gaza sana. Thanks to the technology nowadays too many videos at facebook and youtube, google, everywhere.. Kita boleh dapat maklumat mcm mn gambaran realiti yg terjadi kat sana. Sedih sangat n marah sgt dgn golongan laknatullah tu. Ya Allah sayu nya tgk budak-budak kecik dah tak bernyawa diorg kerjakan. Takkan kau takde anak sendiri yg kau sanggup bunuh budak-budak tak berdosa mcm tu?

Together we pray hard for them, and do whatever we can to at least threaten the bad guys. Kalau tak boleh perang sama, kita usaha je lah, sikit pon Allah nampak punya.. Kalau boleh boikot, boikot.. Kalau boleh derma, derma.. Tak kisah la what races or religion pon, bnda ni bukan hanya soal agama sahaja lagi dah. Org bukan Islam pon ade je yg diorg bunuh. Ini dah jadi soal hak asasi manusia. Even Jewish kat New York pon bantah ape yg Israel buat tu. So?

And kat Malaysia pulak bulan mulia ni dilanda dgn kisah hangat perempuan berkereta Peugeot (aku tak tahu lah eja btol ke tidak :P). Heeeeeebbohhh sana sini pasal akak tu. Semua keyboard warriors mcm berlawan berdentum-dentam memaki, mengutuk, mencerca, sume2 lah yg tak elok kat akak tu.

Haihh. Apa nak jadilah Malaysia ni. 

Tulah. Suka sangat tengok drama. Tak dapat jadi artis berlakon watak jahat, kat facebook pon jadi lah nak tunjuk bakat.

Honestly, aku x tengok pon video akak tu. Aku takut. Aku takut kalau aku akan turn to judge the people involved in that video. Bila baca komen2 semua negatif, laaaaaaagilah aku tak nak amek tau pasal video tu.

So, dengar kata kes ni dah reda kan, dua2 pihak dah bagi keterangan. Akak tu dah minta maaf terang-terangan, bkn sahaja kpd uncle tu, tapi kepada semua rakyat Mesia kan. So mana2 yg masih butthurt dgn akak tu, maafkanlah dia. Sorry lah ye, but aku rasa those yg kata tak baik pasal die pon sepatutnya kena minta maaf jgk dgn akak tu.

Aku ni bukan lah org bijak pandai sangat. Cuma aku rasa mcm kelakar tgk gelagat org ramai psl kes ni.

Hurrmmm... Sebenarnya hari ni aku ada interview. Tapi aku tak pergi.

Sebab aku trauma.

Skarang tgh fikir mcm mn nak react dgn my mom.


Btw, jeng jeng jengggg... Chanel aku dah smpi semalam. Kemain eksaited first time dpt pakai Chanel taw. Sbnanye nak belikan ibu aku Kenzo tu, tapi skali terbelikan diri sndiri jugak sebotol. *Alasan alasan*

Maka dengan itu, boleh lah aku menyelitkan iklan perfume kat cni kan? Muahaha
Sapa2 nak order perfume original dgn aku, boleh lah bgtau ya.. nti aku kasi details selanjutnya. Sebotol RM 110 sahaja termasuk postage. Semua original, rejected sbb packaging error.. I've tried them, no regret. So just in case ada yg berminat, can pm me :)
TQ

Oh ya, aku belek2 brg2 atas meja lam bilik aku sekali terjumpa ni.


Sumsong ye kawan2.. Nampak nau cap ayam nya. Kah kah kah

Hurmm... Hati still tak tenang nak jawab ape ngn ibu aku ni aku x dtg intebiu. Huwaaaaa

:(

3 comments:

Bariah Harun said...

Salam wak..sy bca blog awk tergelak2 hilang stress..sbnrnyer kite in d same boat..i feel u..insyallah ad rezeki kite kt tpt len..sy ni pn tgh mencari2 nk keje ape lps ni..

Bariah Harun said...

Salam wak..sy bca blog awk trus nk tergelak hilang stress trus..sbnrnyer kite in d same boat..i feel u..tp insyallah ad rezeki kite kt tpt len..sy ni pn tgh lost jap lps quit..

Si DauN CeRi said...

@bariah harun; hehe wsalam..thanks baca buhlog busuk sy ni.. ahaha

itu lah, mmg ade rs lost.. tp hopefully we'll find our way kan?

so u did quit too? seppp skettt!! :D