Tuesday, July 22, 2014

Kopi SUPER

Assalamualaikum peeps..

Elhamdulillah.. It's 25th day of Ramadhan Kareem.. I'm fasting today, I managed to get my suhoor this morning. InshaAllah everything will be smooth today.. :)

So what did u guys ate for suhoor this morning? Hehe

Rite, nowadays  world is like no more a peaceful planet to live on. Especially with the war that's going on right now. Many civilians, innocent people, children.. are killed by those laknatullah on daily basis. Like everyday ok, everyday!

Sungguh syaiton sekali, bukan? Dah la bulan puasa. 

Tambah pulak berita mengejut ttg pesawat komersial Malaysia, MH17 yang terhempas hari tu kat Rusia. Ya Allah dugaan ape ini, ya rabb?

*lets make a quick dua and recite suratul Fatihah for the victims*
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hari ni sbnanye aku nak buat entri tentang suatu jalan alternatif bagi semua penggemar kopi campuran brand Nescafe sebab well, you know that brand is on the Israelis products list which we have to....you know, boycott.

Aku tau betapa sukarnya nak elak sbb.. Aku adalah seorang coffeholic. Sepp skettt!!!

Anyway, aku nak share ngn korg kalau korg suka kopi, ni ade kopi buatan Malaysia yg aku rasa sedap, layak utk replace that "N" brand. Pd pendapat aku lah.. hihi

Ada byk lagi brand kopi campuran lain but this is the one that I recently keep drinking it. So yeah baby!

Thanks to makcik promoter kat mn ntah waktu tu sbb perkenalkan kopi brand Super ni. Sedap rupanya kopi Super ni. Try it out u coffee lovers out there. But I guess it's not yet available outside Malaysia though. :D

Aku saje try beli kopi ni that day and it turned out I love it yeay!

Dia punya rasa bukan white coffee yg biasa tu taw, sebab die tulis kat situ charcoal roasted kan so rasa die ade mcm panggang2 sket. Aku tak tau la make sense ke tak aku cerita ni tapi rasa panggang tu buat die ummmphhh gilaaaa. Gaaahhh cmne aku nak explain pon aku x reti.

Dia unik la. Just try la kalau teringin nk rasa. Memang sedap.

Pastu aku perkenalkan kat besfren aku si Champ (bukan nama sebenar), dia pon suka :)

Lepas tu si Champ pon beli dia punya simpanan sendiri tapi perisa Hazelnut.

Pon sedap! Tak pcaye tanya Champ. Kan Champ? Ai lebiu. Eh.

So brand Super ni pon ade yg mcm light, rich, black and brown sugar kalau tak silap.

Aku try yg rich hari tu. Beli sepaket sbb stok kopi aku dah menyikit. Babe, hardcore babe die punya rich. Nisbah kopi die 3/4 (kalau korg perasan biasanya blkg paket tu die ade mention nisbah kopi, gula, ngn creamer die). Well, selaku seorang yg cerewet, aku mmg suka nak belek2 segala jenis wrap or packaging. Btw, yg rich tu memang piaauuu habis!

Piau maksud aku pekat and...pahit. Just go for yg lain kalau tak tahan pahit. Seriously. 

Tu baru betul rich.

Tapi aku takkan beli yg rich tu utk daily morning coffee kot. Kalau aku rasa aku perlukan sejumlah kafein yg serius dalam darah, baru aku akn minum yg tu. Tapi, sbnanye kadang2 aku belasah jugak anytime anywhere. Bahaha

So, that's it. Ini cerita aku dan kopi. Gitu..

And...preorder perfume kitorang dah buka lagi. Batch 21 July smpi 5 August oke uols. Go click the instagram button kat sidebar utk skrol perfumes.

And....thank you for reading. Byeee!!!
=)

4 comments:

are_lin@yu said...

mcm2 jadi kan dunia skrg dh mkin tkt huhu

Cik Mimie said...

Hehehe..Cik Mimie tak minum kopi..ramai kata sedap p tak boleh minum..heee

Si DauN CeRi said...

@are_lin@yu; tu lah.. tak tenang je dibuatnya :(


@cik Mimie; rumet sy dulu pon die x bole minum even sket pon.. sakit kpl n berdebar katanya.. it's okay.. hihi

Ismi Balqis Absharah said...

Hala?ada kod E471
plis...tlg saya