Wednesday, August 27, 2014

BerLondon Weight Management

Assalamualaikum readers..

Ohhh Aku rasa sungguh bersalah sbb tak berjaya menghupdate belog minggu lepas. Rasa mcm nak bg penumbuk sedas kat muka sndiri. Gaaaaahhhhh Why like this?? Whyyyy????!!

T__________T

So hari ni aku nak menebus kembali perbuatan aku yg tak menghupdate belog tu.

Nak dijadikan cerita, one day aku main laptop lah mcm biasa. Aku terkenal dgn ke"random"an yg boleh tahan buat org jd awkward pause tak pasal-pasal. Hehe So one day ni entah apa aku tekan2 kan tiba2 aku sedar2 aku tgh buat kuiz ape ntah utk menang voucher membeli-belah kat Giant. Yes, aku pon tak tahu apesal aku beriya nau nak voucher Giant tu. Nak kate nak shopping barang anak2 takde jugak.

Lepas tu alih-alih je aku termenang free slimming treatment kat London Weight Management. Wahhh org abis pantang bersalin pon blom tentu pg buat treatment kat London taw. Memang lah mengada kan? Tapi dah die bagi pree gila kau tak nak terima? Nak2 dapat kat aku, of krosss lah layannnn.. Kata pree kan? Kau jgn aku dtg buat treatment lepas tu ko suh bayau beratus, aku terbalikkan meja kaunter kau nanti.
Hns hns hnsss

So semalam aku telah merekruit bala tentera (haha tipu tipu) utk drop aku kat Mahkota Parade Melaka utk free treatment hunting lah. Jgn x tau, setengah jam aku sesat dlm MP. Ye, silalah gelak beramai-ramai. Aku pon dah gelakkan diri sendiri semalam.

Nama je org Melaka. Kat tempat sendiri pon sesat. #Apapontakboleh

Dah bajet-bajet tourist pulak aku telaah directionary dekat ngn tiang2 ngn escalator dlm mall tu. Aku tengok tourists pon x tengok directionary mcm aku. Hahaha

Yg lagi buat malu company nya kan, aku salah pergi salun weh. Aku ingatkan kat Marie France! Ye ye je masuk bagi nama siap duduk tunggu bagai... Tiba-tiba bila amoi kat Marie France tu dah curiga sket die pon minta tengok nombo yg call aku sbb nama aku takde utk appoinment kat situ. Haaaa kan dah salah kerop.

Udah tu, sengih2 tanya "emmm kat cni ade lagi slimming centre lain ke? Kat floor mana ye??"..

Ksian kau amoi dapat customer tak jadi mcm aku. Dah le dtg nak buat treatment free, nama salun apa pon tak hapal! Ya robbiiiiii.... *geleng-geleng kerut dahi pejam mata*


Crappy gila back camera henpon aku kalau lowlight. Dia punya kualiti antara lowlight ngn under sunlight beza mcm langit ngan bumi. Nak hanta ganti kamera mcm malas pulak.

Btw, lepas dah jumpa salun tu die suh bagi IC n duduk kejap tunggu. Then, die suh aku masuk bilik consultation. After few minutes, consultant aku pon masuk. Baru aku tau rupa-rupanya diorang akan provide personal consultant utk setiap customer. Uwauuu Terasa VIP sekejap.

Aku bukannya concern nak kurus sangat pergi ke London ni. Memula mcm malasnya nak layan. Tapi last-last aku datang lah jugak sbb amoi yg call aku tu ya ya kata rugi. 

Tapi bila die explain diorang punya treatment tu aku rasa mcm betoi ka diorg ni bagi free treatment kat orang ramai ni kan. Nak2 ade satu machine tu kalau pakai campor ngn obat die nak dekat 800-900 hinggit. Tapi die buat promo kasi free treatment je kat orang. Tak takut rugi ke diorg ni? Haih

Consultant aku tu ramah la jugak. Umo 25. Tua setahun drpd aku. Dah ade anak sorang. Tapi body die mcm single. Patutlah jadi consultant kat London.


So basically treatment yg aku dapat hari tu adalah steam bath, sea salt scrub yg diikuti dgn hot body wrap, lepas tu treatment ngn serum ape bnda ntah nama die guna some sort of machine.

It was a great experience lah sbb semua treatment tu mmg bes sangat, relaxing jeee.. Start dari steam bath tu lepas tu hot wrap tu mmg mantap lah die buat kita berpeluh kan.. Rasa mcm pergi merentas desa die punya berpeluh. Eh tapi kalau aku merentas desa pon takde berpeluh mcm tu. Rilek je lenggang kangkung makan cekedis. Ngahahaa

Amoi tu explain kat aku hot body wrap tu utk ape bnda ntah tapi die mempraktikkan prinsip osmosis. Tapi yg jawdrop nya kan, lepas steam bath ngn hot wrap tu, amoi tu suh timbang taw.. Tanjat iols tengok berat dah minus 1.7 kg. Almost 2 kg just from the first treatment?! Perghhh Memang osmosis betul nih gamaknya. Habis sume air die wapkan.

Lepas tu buat treatment yg machine tu pulak. Die ukur taw utk measure lilit sebelum dgn selepas. Memula amoi tu pasang n set up machine tu aku cam ek eleh bnda apa mesin ni takde rasa ape pon? Lepas tu tetibe bbbuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!

Kat tempat die pasang alat mesin tu kan rasa mcm kena karen sket. Memula mcm terperanjat lah jugak oh mak kau karen apa pulak nih? Tapi lama2 badan kita mcm dah get used to it and rasa oke je mcm kena massage je. Siap bole berangan lagi ade kat Beverly Hills. =P

Tapi kalau ade ape2 bole je bgtau consultant tu. Jgn sampai kejung sndiri pulak kesakitan. Tak pasal2 masuk paper. Luls

At the end of the day, akhirnya aku sign up jugak for membership. Sebab mcm mengujakan jugak die punya offer and dapat banyak free treatment. Awal2 amoi tu dah ckp bayar member fee once in a life time. Jgn risau, kalau die tipu, siap lah aku datang bawak parang kontot. 

Aku takde lah beriya-iya pon nak buat treatment kat London ni memula. Tapi sebab treatment die bes and lepas tu rasa fresh and rasa ringan sket.. So mcm terpengaruh pulak utk buat another treatment. 

Disebabkan diorang ade birthday treat utk member, aku pon terdapat lah lagi satu free treatment sebab besday aku bulan ni. Muehehehe

Oke sampai cni aku dah blur nak buat ayat penutup.

So yeah kawan-kawan. Till next entry, have a nice day everyone!

Peace!!

5 comments:

Cik Mimie said...

wah, betul2 berlondon weight management ni..hehe.. :)

are_lin@yu said...

wahh beznya xpnh try lg ni hehe

. . fil . . said...

fuyoo. kelas kau jah. hehehe

yong norliza said...

wow..untunglaa ^^

Nadya Bubble said...

Pergh makin cun lah gini :D