Tuesday, August 12, 2014

Memandangkan...

Assalamualaikum wbt..

Hahaha Aku msti nak tersengih kalau igt ni. Dulu waktu aku kat Indonesia, aku kalau baca pape slalu terjumpa perkataan Waktu Indonesia Barat yang disingkatkan menjadi WIB. Dan setiap kali aku baca nombo jam yg letak WIB kat belakang nombo tu aku msti terbaca warahmatullahiwabarakatuh.. Luls

Tak kira la baca dalam hati ke kuat2 ke tapi mmg dlm kpl hotak aku yg berjambul ni msti akan interprate WIB tu sbg kepanjangan dari wbt lepas bagi salam. Hehe

Gigih pulak aku nak cerita pasal bnda ni kan.

Emm... Memandangkan aku skarang ada banyak waktu free selain berbisnes sbb aku business from home gitu, so aku berfikir utk meningkatkan frekuensi update blog. Ada org suka ke eh dengar berita yg aku war-warkan ni? Haha

Tak kisah lah tu.

Danggggg knape gamba kopi ni lain ngn kopi yg aku tgh minum skang ni? Aisemennn

Ekceli aku tgh minum kopi brand Super mcm dlm gamba ni, tapi lain perisa. Yg dlm gamba tu brown sugar, aku minum yg classic tapi white coffee jugak lah. Sedap gilaaa habaq hang.

Lately kopi Super ni rajin kua iklan dlm sokabar ngn tv. Aku ade up entri pasal kopi ni few weeks before this. Seee??? So can I declare that I got some taste, huh? Ayyeeeee.... *kadar perasan meningkat ke tahap tinggi*

Tapi semua ni sbnanye thanks to makcik promoter yg promote kopi Super kat aku ade satu hari tu. So you won, auntie. You won!!!

Dah pehal aku naik syeikh pasal kopi ni tetibe kan?

Mungkin sebab ni lah aku berblog. Aku mmg secara semulajadinya mmg suka bercakap weh. Tapi masalahnya aku suka bercakap kalau aku sorang dan kalau jumpa membe yg sekepala. Ataupun aku dah rasa masuk ngn org tu tak kira la baru jumpa ke atau dah lama kenal.

Kalau aku kat luar, takde la nampak peramah nau pun sengih memanjang ke apa kan. Kang org igt aku gila pulak. Dah kerang busuk, gila pulak tu. Eh.

Kadang2 tu aku pon x perasan aku duk ralit beratib sorang2 depan cermin. Entah apa aku menceceh pasal produk la pasal rambut la pasal ape la. Ala2 masuk tv show gitu. Seram tak?

Hahahaha 

Btw, Alhamdulillah.. Aku rasa bersyukur sbb walaupun ada banyak masa aku rasa negatif, aku rasa mcm Allah selalu tau n buat aku rasa oke balik. Macam semalam, kan aku cite aku depressed kan. Tapi later that day banyak la benda yg buat aku tersenyum and rasa mcm tak keseorangan. Allah is like the sweetest ever, He always know how to make a little servant like me feel better whenever I feel down and lost. Alhamdulillah~

I ma go do something else after this.
See u guys later, inshaAllah.
Whoever or whenever you are, I always appreciate people who read my blog. U guys inspire me for some reason so THANK YOU ^^

Dan, kalau nampak iklan2 kat blog ni kan... ce tekan ce tekan. Muahaha
Siryes korang ohsem kalau tekan iklan kat blog ni.

Bye y'all..

Peace!

6 comments:

Cik Mimie said...

Heheheh..bari tau WIB tu waktu Indonesia BArat..kuno giler Cik Mimie ni =_="

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

haah la WIB tu hampir sgt ngan WBT...patut la confused :)

saya tak tipu!!nina the mummy said...

ce tekan...ce tekan...OK la kak nina tekan!!!! muahhh!!!

Adinda Baizura Mazlan said...

Blogwalking jap :)

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

Ieka Farhana said...

hye saya admin dari segmen mencari 20 bloglist bertuah dan anda boleh check senarai blog anda http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2014/08/senarai-blog-segmen-mencari-20-bloglist.html

Nadya Bubble said...

Tengah stress jugaaa T.T