Thursday, February 9, 2012

Bella

Hari ni aku nak cite pasal Bella. Bukan....bukan Bella yg dalam cite Twilight tu, tapi kucing aku yg bernama Bella. Sesungguhnya kakak sangat rindukan Bella.. Oh Bella~ (aku tak tahu la knape tp asal nak cakap dgn kucing je aku akan bahasakan diri aku "kakak")

Memang kat rumah aku ada banyak kucing. Memula aku pindah ke rumah aku yg skarang ni tahun 2007, kitorang takde bela apa2 binatang peliharaan pon. Rasanya tahun 2009 ke 2010 eh aku pon ingat2 lupa, tapi time tu ibu aku decide beli 2 ekor kucing parsi. Sekor jantan, sekor betina. Lepas tu, ibu aku terbeli pulak lagi 2 ekor kucing baka hutan long hair, sekor jantan dan sekor betina. Ibu aku tak kompem nak beli pon kucing hutan tu, saja2 je tengok2.. Tengok punya tengok...sekali terbawak balik rumah pulak kannnn..  Maka bertambah lah kucing2 kat rumah aku..

Sampai sekarang ni, baka2 asal yg masih ada hanya 3 ekor. Sebab sekor kucing hutan tu mati kena infection. Rest in peace, Aceng~ Aceng tu budak baik sbnanye.. Die memang mulut bising, asek mengiau je.. Tapi manja sangat.. Rindu jugak kat die walaupun aku jarang jumpa kan..

Dipendekkan cerita, kucing2 kat umah aku ni ibu aku x kembirikan pon. Makanya diorang pon beranak-pinak dengan hebatnya sejak diorang pandai kawen tu kan. Tapi ibu aku tak larat nak jaga kucing banyak sangat. Jadi tiap kali kucing2 betina tu beranak je, ibu aku akan bagitahu kat staf-staf kat tempat keje dia, so siapa yg nak kucing bole book siap2. Nanti dah cerai susu, ibu aku pon distribute kat siapa2 yg dah order dan willing nak jaga diorang.. Free2 je woh dapat kucing parsi. Siapa tak nak kan? Daripada beli kat pet shop beratus-ratus ringgit..

Bila aku tengok ibu dok bagi kucing2 tu semua kat orang, timbul pulak dalam hati aku nak simpan sekor drpd kittens yg batch quite latest jugak la kucing betina besau kat umah aku beranak itu hari kan, itu lah dia si Bella. Keistimewaan Bella ni ialah kaler dia yg jarang n x selalu ada kat anak2 kucing betina besau kat umah aku tu.. Hehehe Plus, mata die ni juling sket.. Meh sini aku nak tunjuk kat hangpa no..


Anyonyonyooo... Betul kan mata die juling? Muka nakal pulak tu.


Susah betul nak tangkap gamba budak Bella ni. Mengelinjang sana, mengelinjang sini.. Heihh


Tu la dia al-kisah si budak Bella...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sori anda terpaksa scroll jauh ke bawah semata-mata utk gamba ni.


Cobaan gamba yg mencerminkan keimanan dalam diri? 
Jangan percaya la muka aku tu..buahaha

Kay korang, aku dah malas nak menaip now. Till the next entry, buhbye!! ;)

2 comments:

Chekgu Azrine said...

hehehe.. lawaks..tak sangka suka kucing..akak suka jugak.. tpi takdela membela

Si DauN CeRi said...

hehe geram kalo tengok kucing yg comel2.. tp sbnanye sy takut kalo kucing tu garang n suka main cakar2 n gigit2.. tehehe