Thursday, February 16, 2012

My favourite creamy soup

Selalunya kalau aku pergi pizza hut, aku akan order soup n salad plus garlic bread. Fokus utama aku ialah mushroom soup dia. Kalau nasib aku baik, aku akan dapat pekena mushroom soup yg pekat likat dan sangat sedap. Bila digabungkan dengan garlic bread yg masih panas, rasa mcm nak makan sambil lelap mata. Punyalah marveles. Lantak pi lah sama protokol high table tu semua. Mana aku nak celup garlic bread tu, dan tu jugak aku celup kat dalam mushroom soup. Buahahahaa

Akan tetapi, tak berbaloi kalau aku pergi pizza hut semata-mata nak makan garlic bread cecah mushroom soup je. Haruslah datang dgn hajat nak makan besar, barulah balik rumah dgn rasa puas hati.

Jadi, dari situ lah aku terfikir utk cari jalan supaya aku boleh menikmati mushroom soup feveretku di rumah. Tak payah keluar rumah pon boleh dapat mushroom soup yg sedap. Akhirnya aku terjumpa Campbell's condensed soup!

Gamba google mari.

Soup ni siryes very the marveles ai tell u.. Senang je masak die, panaskan periuk dan masukkan air bersama cream soup ni. Bole tambah air mengikut selera masing-masing nak cair ke nak pekat. Aku ofkos lah suka pekat2 sket. Hehe

Bukan saja ada perisa cendawan je, ada banyak lagi kalau kita nak ubah2 selera. Pagi tadi aku makan yg wild mushroom. Sedap!

Aku pernah try jugak yg brand lain punya, tapi yg kena dgn tekak aku memang brand ni je setakat ni.

This one is easily listed on my faves list!

2 comments:

ZEEQA AJIE said...

sama la kite~ saya pun suka mushroom soup Campbell. tapi biasanya beli yg perisa ayam dalam paket2 je tak beli yg tin. :)

Si DauN CeRi said...

kan kan kan?? memang sedappp..


yg 3 in 1 pon layannn..tp sy lg suka yg dlm tin la..hihihi