Saturday, December 10, 2011

Tiap-tiap kali cuti krismas mmg seronok la sbb cuti panjang, tapi harga tiket pon nak ikut panjang jugak nombolnya.heihh

Setiap kali krismas je, memang rasa seronok la sebab bley balik msia. Pasal dapat cuti dalam nak dekat 2 minggu. Eh, 2 minggu tu bukannya kejap tau? Untuk bebudak yg blaja dekat kampus yg sampai sabtu pon kelas kalau boleh nak full smpi petang mcm aku ni, die punya excited kalau dapat cuti tu memang tak boleh nak control lagi dah..

Tapi ituuuuu lah masaelah die. Tiket nak balik msia semua mahal-mahal. Semua pakat tak buat promo pulak tu. Macam tuttttttt betul! Tak cukup panjang? Macam tuuuuutttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!!

Motif nak main tut tut? Mintak kena sekeh mungkin.

Semalam aku ikut hosmet aku sorang ni nak g beli tiket kat kaunter. Bukan dekat ye dik, naik angkut punya la nak dekat sejam kalau macet (read: macet = jalan jam). Pernah naik angkut? Haaaa..kalau korang mai jakarta, jangan lupa try naik angkut ye.. Dapat drebar yg tak makan saman, siapla memang macam roller coaster die bawak angkut. Habis semua bonggol die redah je. Ko punya bontot sakit ke kepala terhantuk ke, sikit die x heran wa cakap lu. Ada tu aku pernah naik kan, tahap kokak die tu sampai lantai angkut tu terangkat-angkat kalau ada bonggol. Waahhh...dah macam jamban kereta api dulu-dulu pulak dah aku rasa.. Bley nampak jalan tar dah kat bawah tu.

Aku tak kisah selagi aku selamat sampai destinasi. Kalau dengan semua penumpang tu tercicir atas jalan, drebar sorang je sampai destinasi..haa ape macam? Mana tau kannn...dibuatnya lantai die betul-betul lobos..kan dahhh..

Selingan pulak cite pasal angkut. Padahal aku nak cite pasal kaunter tiket air asia semalam tu tutup. Punya la jauh kitorang pergi, kesian hosmet aku tu.. Hampa pulang ke rumah.. Dah la mostly kalau cek kat website,  tarikh yg kitorang nak balik tu tulis "few seats available". Tak yah lama2, tengok pagi, sekali lagi tengok petang kang tetibe dah sold out. Haaa..dugaan tak kitorang nak balik cuti krismas?

Dah la tiket mahal, takde promo, cuti pulak secoet camtu.. Kadang2 memang rasa tak berbaloi nak balik.. Tapi kitorang ni dah hujung2 tanduk.. Taku lepas ni dah tak boleh balik msia sampai kitorang grad. Sebabnya kitorang dah nak masuk hospital. Kalau kat sini, masuk hospital tu dah sama mcm hosmen kat msia.. Cuti? Jangan lah nak berharap macam-macam.. Hu3

Cmne ni cmne ni cmne ni

Dah la sampai hari ni detik2 OSCE semalam masih bermain-main dalam kepala hotak aku ni.. Buat apa pon asek ingat time OSCE semalam. 

Dah habis xm sepatutnya santai2, tapi aku tak boleh nak santai je rasa..

Untuk membe2 yg OSCE hari ni, gudluck ye kengkawan. Walaupon korang tak baca entri ni, gua nak wish jugak. Semangat2!

7 comments:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

xyah balik la..hehehe..

LynN LoLa~~ said...

siannye :( bersyukur dapat stdy dekat mesia.. so balek ke tak tqah?

Si DauN CeRi said...

kena balik jugak rasanya~

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

cepat balik... naik bot je. haha.

aleen aiden said...

aishh,bukan tiket boleh book awal2 ke?jom angkut aku balik jakarta nanti!naik angkut.hi3

Si DauN CeRi said...

boleh book awal tp jadual kitorang tak fixed. tu yg geram tu.. hehs

qlah said...

doakan yang terbaik ;D