Sunday, December 4, 2011

Ener-G!

Korang kalau nak stay up selalu minum apa ek? Aku rasa ramai orang kalau nak stay up mesti minum kopi atau nescafe kan?

Aku ponnn.. Tapi aku kalau tak nak stay up pon mmg aku amik caffein. Bukan addicted, tapi memang suka minum kopi. Eh rasa macam orang tua pulak suka minum kopi. Heh.

Ada satu hari ni kan, membe aku yg skang ni dah jadi rumet aku, die ajar aku minum satu air ni. Nama air ni KukuBima. Pelik? Tak caya? Meh sini aku tunjuk kat hangpa no..

Siapa tak nampak maksudnya dah tak lama letew..ekekeke

Air ni kat Indo je ada.. Aku tak pnah dengar lagi air ni ada kat Msia. Sekali jeling macam tak sedap je kan? Memang la rasa tak sedap. Jeling je mana tau sedap ke tak.. Waaarrghhhhahahaha. Kay tak lawak.

Memula aku ingatkan air KukuBima ni pesen-pesen air kopi Jantan tu.. Tau kan? Tapi bibik aku kata, dia pon minum air KukuBima ni, sedap katanya.. Pastu aku kata, "emang cewek bisa minum KukuBima juga ya mbak?". Pastu bibik aku jawab, "lho, bisa lah non, itu kan air untuk energi sehari-hari..". Lebih kurang gitu la ayat die.

Baaaaaru aku tahu rupanya air KukuBima tu untuk energi.. Plus, siap ada perisa2 lagi.. Dah brape kali aku minum ni, aku minum yg perisa anggur. Yg lain aku lom try lagi tapi rumet aku kata perisa mangga pon sedap. Cuba sekali, rasa nak lagi.. Ewah..beriya tagline aku, kan?

Efek die bley la tahan.. Kalau jam2 skang ni biasanya aku dah loqlaq2 nak tido, tp td aku minum KukuBima ni la ni lom ngantuk lagi.. Hurrmmm.. Tapi lain kali aku nak test lagi betul ke tak air ni ada efek mcm kopi. Rumet aku kata die ada kafein jugak.

Kay, y'all.. Aku nak sambung siapkan slide ni.. Paipai, jgn tacing tacing.. 

7 comments:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

aku tak penah stay up study, tp aku rajin sgt stay up bila tgk drama korea..hihi..

kukubima tu ada energy mcm 100plus x??hihi..post ke mesia satu sih..

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

haha.. minum jangan tak minum, memang promote habisan la air tu......

Si DauN CeRi said...

@fatin; kukubima siap!!! hee


@nazrul ashraff; promote la jugak..hahaha

qlah said...

erk.. hihi . qlaj kureng sikit kopi dna nescafe.. suka minum air milo.. hihi .

Si DauN CeRi said...

@qlah; milo pon sodapp... hihi

LynN LoLa~~ said...

peliknye name die! hehe. lynn minum teamix herbalife. alhamdulillah memang tak ngantok. especially time lecture. dlu tak pernah failed tok tak tidur. bhahaha. terok. tp now alhamdulillah ok minum teh herbalife tu :)

Si DauN CeRi said...

@lynn; mcm pnah dgr gak herbalife tea tu.. tp kat sini tak tahu ada ke tak.. hehe