Sunday, January 29, 2012

Lots of things to tell, but too lazy to type about 'em

Hooooohohoooo!!!!!

Apa kabar yaww?? Sori sebab aku asek la malas nak hupdate blog. Memang tak patut pon sebab apa, sebab ekceli aku dah habis semester 7. Hip hip hoorayyyy!!!!

i own nothing. this pic is from GOOGLE. Heee

Dan fakta sebenar adalah aku dah start cuti hari Jumaat lepas lagi. Masih banyak alasan untuk update blog, kan? My bad...big fat lazy cat! Haha

Alhamdulillah, aku akhirnya berjaya mengharungi semester terakhir untuk teori dgn jayanya. Kiranya lepas ni aku dah jarang datang kampus (agaknya..) sebab aku dan kawan-kawan akan mula tahun klinikal. Woooooohoooo!! Maka bersedialah teman-teman, untuk menghadapi alam klinikal!

Tapi bukan dalam masa terdekat ni la, kita cuti-cuti dulu.. Lagipun, kitorang akan ada PADAS. PADAS tu macam pre-klinikal la kat sini. Takkan dah selesai teori main serbu je hospital kan? Lari pulak semua patients kat sepital tu karang, takut tengok dokter2 muda yg blom pernah treat patients nih.. Har har har

Aku sebenarnya kan, rasa cuak sangat2 nak klinikal. Siryes! Sebab alangkan blok yg lepas-lepas aku blaja pon aku ingat-ingat lupa, apatah lagi yg tahun-tahun lepas punya pelajaran. Macam mana nak klinikal ni weii?? Wuuuu.. Cuakkk gilaaaaaaa

Bila baca pengalaman abang2 dan kakak2 senior UKRIDA yg dah keje kat Msia, laaaaaaaagi lah bertambah cuak. Double triple punya cuak. Tapi itu alam kerja mcm jauh lagi jadi kita cuak untuk klinikal ni dulu. Heh

Memang kena siap mental dan fiizikal, sebab jadi dokter ni silap-silap boleh sakit jiwa jugak dibuatnya. Penat tu toksah cakap la kan, memang benda yg pasti.. Sampai makan pon tak sempat, terlupa pon ada.. Lepas tu, kena maki pulak tu.. Tu yg Fatin Liyana cite kat blog die yg die sampai jadi emotionless dah sebab selalu sgt kena marah.. Boleh berangan benda lain lagi time kena marah dgn dokter padahal die tengok dokter tu eyes to eyes lagi.. Huhu

Fatin Liyana yg bijak pandai pon kena marah, apatah lagi aku yg malas nak blaja nih. Buahaha Masak lah esok agaknya. *statement jatuhkan diri sendiri..haha*

Btw, sepanjang aku dok umah asek melopong tengok laptop ni, ku terjumpa satu boy band yg bes gila pada pendapat aku. Tadaaaaaaaa

ONE DIRECTION!!! <3 <3 <3

Haaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh *pengsan*

Hari-hari aku asyik layan diorang punya diaries kat utube. Apesal entah diorang comel sangat. Bukan sebab diorang comel je, aku memang minat muzik diorang. Kalo korang berminat ce dengar lagu diorang, "What Makes you beautiful", "One thing".. Diorang ni ekceli masuk X Factor UK bukan secara berkumpulan pon. Masing-masing masuk sebagai peserta solo tahun 2010 kalo aku x silap. Tapi Simon (one of the judges) dan juri-juri lain buat keputusan utk kekalkan diorang kat dlm X Factor tapi secara berkumpulan. Maka wujudlah One Direction!

Memula aku terjumpa Cimorelli band, yg 6 beradik pompuan tu buat cover lagu diorang ni, lepas tu bila aku tengok the real music video, aku tak rasa suka pon sebab diorang macam....errr.....bromance, like..gay or sumthing? Oh, sungguh tak patut aku judge diorang berdasarkan luaran. Haha Las-las, aku pulak yg nak fan lebih-lebih. Ceh.

Takkk...tak, diorang bukan bromance, tapi diorang best friends je..Betuuulllll!!! *haha over!!*

Kay ah. Sure bosan layan pe'el aku skarang nih. 
Selamat hari-hari utk semua!
Jangan tacing-tacing.
Baibai~

4 comments:

ezzaty said...

suke zayn malik :D

Si DauN CeRi said...

hehe sy suka semuaaa!!! xoxo

fiza nurani said...

Tahniah, jap gi grade pastu da bole kawennnn :)

Semoga berjaya dalam hidup yawwwww !

Si DauN CeRi said...

@fiza nurani; yeayyy... kawen yeye kawen! haha blom jumpa lagi calon2 yg sesuai.. *macamkan ramai sgt calon2..haha*

trime kasih yaww.. :)