Tuesday, April 3, 2012

Berfacial di Melrose

Update petang Selasa ni sbnanye petang semalam punya cerita. Biasalah, santai sangat sampai jadi malas. Hehe

Aku dah lama tak pg facial sejak sebelum balik Msia cuti akhir sem 7 hari tu. Rasanya waktu tu pon aku x pg facial. Sebab apa entah lupa plak. Mungkin takde membe nak g sama kot. Cite pasal facial ni memang akan bersifat ladies la sket memandangkan yang beriya nak manja-manjakan kulit muka ni selalunya kaum pompuan kan..

Sebelum-sebelum ni, aku selalu pg facial kat satu klinik dekat area aku tinggal kat Jakarta ni. Kat situlah aku first time buat facial dan lepas-lepas tu mmg aku facial kat situ je pon. Sampai lah satu kali ni aku buat facial kat situ, muka aku rasa x bes lepas facial. Pastu tumbuh pimple.. Aku tak tau la kalo perasaan aku je, tapi mmg kulit rasa x bes la time tu..

Sejak tu la kot aku rasa mcm tak nak facial kat situ dah. Mungkin kulit aku dah x sesuai kat situ ke kan.. Sejak tu aku ada la usha-usha salun yg menarik dgn harga yg affordable. Kebetulan aku sembang-sembang dgn hosmet 2 hari lepas, rupanya die pon nak pg facial tp blom berkesempatan. Hosmet aku la yg perkenalkan salun Jepun ni..

Esthetic MELROSE

Rupa-rupanya hosmet aku tu first timer.. Mati-mati aku ingat die dah biasa facial. Aku ingatkan aku je sorang nebes nak g kat Melrose ni sbb tak pnah datang situ kan, rupa-rupanya hosmet aku pon bermain dgn perasaan jugak.. Hehe

Lupa plak nak snap muka sebelum dan selepas facial. Haha Macam org kesah sgt muka aku kan? =P

Setelah mendapatkan khidmat facial di Melrose ni, aku memang berpuas hati dan recommend kat siapa2 yg nak cuba tempat baru untuk try khidmat Melrose (bagi yg di Jakarta, yg kat tempat lain pon bole je nak datang..heee). Service tip top, hygiene sangat boleh dipuji, consultation pon bagus, dannn... TIDAK MENYAKITKAN! Gyeahhh... Yg ni aku sangat suprised sebab die buang bnda apa tu namanya komedo ke komodo aku tak ingat tapi pokoknya macam kotoran-kotoran yg tersorok dalam lapisan epidermis tu sangat cepat dan memang tak sakit. Paling pon die tekan tu pedih sket je tapi sangat kejap. Tau-tau da siap. Aku memang suka lah kan.. Hosmet aku ika pon puas hati, die cakap bes n nak pg lagi.. *thumbs up*

Plus, muka rasa bersih, lembut...merah-merah ada tapi hari ni dah hilang dah. Kitorang datang pertama kali semalam tapi terus dapat jadi member. Semalam kitorang buat standard treatment tapi kitorang bole dapat free special treatment kalau kitorang dapat cukupkan poin kat member card tu dalam masa setahun. Lagi la semangat nak datang Melrose lagi mcm ni! 

Okies, cukup cite pasal facial. Bai!

3 comments:

ijam ismail said...

wahhh...
nice..
bw here..

Ika Maknae said...

next, bulan depan ok tqah! hehehe :p

Si DauN CeRi said...

beresss je ika...asalkan ada kat jakarta la tapi. hihihi