Sunday, April 8, 2012

Siryes Herbal Essences!

First of all, entri ni bukanlah entri berbayar. Sekadar nak share je sket tentang Herbal Essences. Hee

Seingat aku, pertama kali aku kenal Herbal Essences masa aku skola rendah dulu. Waktu tu aku tak pakai pon Herbal Essences ni tapi besfren aku yg guna syampu brand ni. Aku just dengar die kata syampu ni wangi, die suka la pokoknya.. Waktu tu ghope syampu Herbal Essences mcm gamba kat bawah ni.

Ingat tak botol HE yg lama ni?

Aku pnah la cuba syampu ni dulu tapi xde la rasa suka sangat waktu tu. Dulu waktu skolah aku mmg siryes selekeh. Skarang pon selekeh lagi tp dulu lagi extreme la. Haha So nak cite dulu rambut aku sgt la tak rasa mcm rambut kalau dipegang. Aku x tahu la pasal ape jadi camtu tapi mmg kasar la.. Nak kata tak syampu, aku rasa aku syampu tetiap hari kot. Ye, mmg tak elok syampu tetiap hari tapi waktu kecik aku mana tahu semua tu..

Rambut aku mula rasa mcm rambut bila dipegang bila aku masuk skola menengah kot. Ke menengah atas ye lupa plak. Tapi pokoknya sejak aku kenal n tengok ramai orang dan aku tahu byk benda melalui orang lain. Aku tak tahu la ape aku cite ni make sense ke tak tapi poin die adalah aku ada history rambut bermasalah sejak kecil yaitu rambut kasar dan susah diurus.


Tak brape nak jelas tapi nilah ghope HE yg baru skarang ni.

Lately ni, tiap kali aku nak usha syampu, mesti aku nak pg kat area HE. Semuanya bermula sejak aku try conditioner HE yg kaler oren, tajuk die lupa la plak tapi ada perkataan "smooth". Seriously, aku mmg jatuh cinta tergolek-golek la dgn HE sejak tu sbb bnda alah ni buat rambut aku rasa mcm lembut gilaaa walaupun 1 hari setengah kemudian setelah kali terakhir aku syampu rambut. Bau die mmg wangi la kan, botol die pon aku suka...cumanya mungkin sedikit pricey la kalo nak compare ngn syampu lain. Atau mungkin jugak aku silap bab harga ni. Heh~

Aku rasa la kan, rahsia besar efek syampu HE ni adalah conditioner die. Memang siryes penyelamat rambut aku. Haha

Lagi satu, aku ada masalah rambut gugur yg bole dikatakan hebat la jugak. Tapi sejak aku pki HE ni kan, aku perasan rambut aku dah kurang sket gugur walaupun aku tak pakai yg khusus utk kuatkan rambut yaitu yg warna merah (yg tajuk die long term relationship). So memang buat aku sayang lebih la kan.. :)

Lain orang mungkin tak sama keberkesanan sesuatu produk tu, tapi this one is worth trying.. Sebab aku faham mcm mana rasanya mempunyai rambut bermasalah. Ceeeeeeewahhh gitu kannnn. Hak hak rasa mcm poyo tahap maksima plak hari ni.

Ok skarang diri sendiri boleh blah (aku letew). Okies baiiiii!!!

Thank u for reading!

2 comments:

Qamaruls said...

apa HE HE memanjang. pakwe ekk??

Si DauN CeRi said...

HE tu herbal essences la. hesh.