Sunday, April 1, 2012

Alkisah hosmet baru

Salam...

Lama tak lama tak aku hilang?? Kui3 Bajet ada org kisah la aku pinggirkan blog ni agaknya. Puiiii

Alhamdulillah, aku n kengkawan sume dah pindah tg duren balik lepas penat terpaksa ulang-alik koja-tg duren-koja nak dekat 2 minggu. Bayar teksi sudah la mahal nak dekat 100 ribu rupiah. Memang kadang2 terlebih drpd 100 ribu rupiah pon. Walaupun 30 hengget tu kedengaran spt tak brape nak mahal bg sesetengah pihak, tp 30 hengget tu sgt bernilai bg kami. Duit bas dr melaka ke kolumpo pon murah lg aku rasa.

Sebenarnya ada lagi bnda blom setel utk PADAS ni contohnya result tak keluar lagi, next week ada penutupan.. Oh ye, mungkin tu dua je. Risau memang risau aa sebab kita semua tak nak la kena prolong. Kalau boleh nak habis PADAS on time. Lagipun sket lagi pembagian tempat utk klinikal dah nak release. Makanya kita harus siap2 dulu.. (eh apesal slang aku mcm org jawa pulak nih?)

Sket punya panjang muqadimah aku nak cite pasal hosmet baru aku sorang ni khannnn... Hehe Aku baru-baru je tinggal sebumbung dgn mek sorang ni. Tapi aku mmg tak tahan even tengok muka die pon sumtimes mmg aku nak tergelak je keje. Bole naik kram jugak aku rasa.

Alkisah satu hari kat Koja, aku rasa petang tu aku nak balik tg duren nak pg kampus ambil hasil revisi status patient kat doctor penguji.. Sebelum aku balik tu mmg mek Syulan (bukan nama sebenar) ni duk la mengecas nfon kat bilik aku sbb die tertinggal adapter 3 pin kat tg duren time die balik tg duren sebelum tu. Tapi disebabkan teksi aku dah sampai so die tak dapat la charge nfon die smpi penuh bateri..

Mana boleh nfon takde bateri kannn, so panjang la akal mek Syulan ni cas nfon guna USB kat laptop die. Tak lama lepas tu bateri laptop pulak yg nak kong. Mek ni terlupa yg die x bawak adaptor. Apa lagi....gawat la teman ni kann..

Tiba-tiba........BINGGG!!! Dapat satu idea "bernas" baik punyaaaa.. Har har har


Dibantu oleh assistant yg berwibawa yaitu bibik kosan yg keren, maka mek Syulan pon berusaha untuk panjat tingkap bilik aku utk amik adaptor aku. Korang nampak kan betapa comelnya saiz tingkap bilik sewa aku tu? Dah la agak tinggi, besi pemegang kat bawah tu pulak sket punya susah nak bukak.. Memang tegar la mek membe aku sorang ni. Padahal boleh je die nak gi pinjam adaptor kat membe2 yg x balik tg duren tu. Ha3

Kebetulan plak aku lipat tilam aku hari tu, memang mencabar la membe aku tu nak landing waktu turun dari tingkap tu kan. Membe aku cakap die rasa lama gila antara waktu die kat ats tingkap tu dgn die nk mendarat atas lantai. Punya la melankolik efek penceritaan die nak dapatkan adaptor aku. 

Yang menambah efek melankolik nya, sbnanye aku baru je keluar waktu tu. Boleh je die nak kejar aku tapi ye lah kan, bnda nak jadi.. Ha3

Akhirnya mission membe aku tu tercapai jugak la, berbaloi segala penat jerih dan kepayahan die terlipat-lipat waktu panjat tingkap cenonet tu kan.. Tahniah Syulan, anda sukses!


Agak-agak atas ni gamba siling katne? Ada mcm siling bilik air x? Sbnanye tu lah siling bilik sewa aku kat Koja. Ukuran dia, marmar sedang 4 x 6 kalau tak silap. Ekceli tu siling bilik mek Syulan tapi bilik kitorang sama besar. Mula-mula kitorang share taw bilik tu, tapi kebetulan bilik sebelah kosong plak. Tu yg aku pindah sebelah. Bibik pon kesian tengok kitorang bersempit-sempit kat dalam bilik kotak tu.

Jadi tu lah dia kisah mek Syulan yg aku nak semadikan kat blog sememeh ni. Sebab kalau difikir-fikirkan, memang sweet jugak sbnanye. Kah kah kah Tang mana sweet pon x tahu leee

Okies, akhir kata....anda sudi? Marilah bertwitter dgn saya.. kat SINI~ Kejakunan menebal memang mcm ni. Heh2

6 comments:

ekabukanmakcikkau. said...

Kata kat mek syulan tu aku kim salam. Kegigihan beliau membuatku tergoda aww aaww . Hekhek

Si DauN CeRi said...

hahaha.. beres beresssss :D

aku HaniAsyira said...

hahaha.. berusaha gigih tuh...

wah,, bhasa pun dah jd cm sane lak sy bace.. =)

Si DauN CeRi said...

hehe x bjaye jugak rupanya sy try sorok loghat indonesia.. :))

adan said...

selalunya laki je yg panjat2 ni.. ternyata pompuan pun reti panjat tingkap gak.. terpaksa la katakan.. hehe..

twitter? sy ada twitter tp tak tau main.. biakan je akaun twitter tu..

Si DauN CeRi said...

desperate punya pasal, yg x boleh pon dipaksakan.. hahaha


twitter tu dlu sy pon xreti main pastu da delete tp ni gatal nak buat baru..