Friday, April 6, 2012

Duit macam air

Pagi-pagi lagi dah dapat call dari ibu rumah sewa lama. Ingatkan nak jemput datang makan-makan ke apa ke..rupa-rupanya nak mintak duit.. Bergenang jugak air mata aku mengenangkan betapa banyaknya duit habis untuk sebab-sebab yang tak jelas.

Yelah..ingatkan kita dah x duduk kat rumah tu bole la goyang-goyang kaki kan. Sekarang kan duduk kos je, sume dah x payah pk sgt sbb sekali bayar duit sewa dah cover lah semua. Tapi rupa-rupanya ada jugak kena keluar duit.

Aku kalau boleh, memang seboleh-bolehnya tak nak mintak duit ibu ayah. Siapa suka menghabiskan duit orang tua kan kan? Ehehe Tetiba rasa mcm poyo pulak sebab kalau balik msia sbnanye semua bnda mmg orang tua yg support..

Takdelaaa maksud aku, kan kat cni tiap-tiap bulan dapat elaun.. Kalau boleh nak guna sebaiknya, jgn sampai org tua fikir "kan ke tetiap bulan dapat elaun, masih nak mintak duit mama??".. Itu kalau dialog pesen-pesen drama melayu ye adik-adik.. Keh3 Kalau aku lain sket la bunyiknya.

Tapi kan.. Bila duduk cni mesti ada satu masa tu kita akan rasa sempitnya kewangan..hujung-hujungnya, FAMA (fother and mother) jugak yang dicari. Tau tak betapa tak bes nya perasaan mintak duit kat ibu ayah ni? Memang la ada masa-masa die mmg tak rasa bersalah sgt (haha) tapi sbnanye tak seronok taw mintak-mintak duit ibu ayah.. Sedih la camni.. Wuwuwu

Bila aku bukak-bukak fesbuk, tengok life membe2 lama waktu skolah dulu skarang ramai yg dah keje.. Dah berdikari hidup untuk diri semdiri, dah ada kereta..yg dah berkeluarga pon ada.. Yang aku ni, masih la dgn student life yg masih panjang.. Sentiasa kena adapt dgn benda baru, bukan berada di suatu tahap yg stabil.

Haish..pehal plak pagi-pagi ni nak syahdu-syahdu pulak khann..

Sudah lah, kang makin panjang makin syahdu mengundang rasa putus asa dgn hidup baik benti. Haha

Baiii!!

4 comments:

aku HaniAsyira said...

berusaha!! keh2... samelah tgh duit melayang2

yan_n.i.m said...

hehe. kene pandai manage duet ler dr. tiqah yer. hehe

Qamaruls said...

bak sini duit. biar saya simpankan

Si DauN CeRi said...

@haniAsyira: melayang pelan-pelan takpe, ni mengalir mcm air yg tak tahan tu.. haha



@cik yan: sippp.. kena mintak tunjuk ajar cik yan la lps ni.. hihi



@qamarul; simpan ke masuk kantung? haha