Friday, July 8, 2011

Aku harap aku tak jatuh ke dalam kondisi depresi.

Salam..

Hai korang.. Kepiye kabare? Ataupun melayunya "hey wassup2 apa khabar ah lu lama betul gua tak nampak lu hutang gua bile lu nak bayar?". Oke tipu. Aku bukannya lari rumah ye dah bbrp hari x update ni. Satu hal pulak aku nak bayar balik duit MARA kan.. Haha Aku sebenarnya ada ujian. Kan ade aku cite kan, aku skang tengah blok community medicine kan? Ujian tadi adalah sangat memberansangkan ye.. Aah. Memang cukup memberansangkan rasa nak terjun dari atas kereta api dalam diri aku. Eh. Aku acah je tuuuu.. Aku mana berani terjun2 ni..

Tapi an aku nak cite, die punye tensyen tu.. Fuhhh.. Termenung jauh aku dibuatnya. Sangat terkesan sampai aktiviti otak aku ter'pause' kejap. Entah siapa lah yg tekan button pause pulak kan. Heh.


Haaaa.. Meh sini aku nak cite. Hehe Lately ni kan, kalau kuar beli barang2 top up tekak aku kat supermarket je, mesti aku nak amik Vita Charm ni.. Kat Indonesia ni takde Vitagen mahupun Nutrigen. Yakult ade la. Tapi tu pon ade dua jenis, satu yg produksi tempatan, yg satu lagi tu Yakult import. Kalau nak murah, beli la yg lokal punya je.. Memang aku pon slalu beli Yakult yg murah sket tu laa.. Ha3


Jangan x tahu kat sini x banyak pilihan susu pekat manis macam kat Malaysia.. Rindunya nak buat air dengan susu pekat manis teapot ni.. huhu Kat sini, F&N pon kira import, jadi harga pon harga import lah. Punya berkira nak beli susu setin kan.. Haha Jenama kat sini nama die Frissian Flag. Tu yg paling femes lah. Ada lagi satu tu nama die Indomilk. Indomilk aku tak pernah try, tapi Frissian Flag aku pernah try. Rasa nak menangis je buat air guna susu pekat tu (time tu la sebab time tu baru 1st year.). Tak sama langsung rasa die dgn susu pekat manis kat Malaysia. Rasa die lebih kepada susu lembu/susu tepung tu. Dah la aku ni tak pandai sangat minum susu tepung.

Lepas tu.. Kat sini takde cili kering.. Diorang pakai cili merah die blender, campur dengan cuka supaya tahan lama kalau aku tak silap. Jadi, kalau nak masak tu.. kena pastikan betul2 cili tu garing/masak.. Kalau tak, rasa macam makan cili mentah la jawabnya.. Lepas tu.. Kena oter lebih2 sket sebab nak hilangkan masam cuka die tu.. Haa rumit tak rumit tak??

Simpulkanlah sendiri apa2 yg dapat disimpulkan drpd entri caca marba aku nih ye.. Thanks ye singgah baca.. ^__^

13 comments:

Chekgu Azrine said...

adik.. duduk jakarta kan..

insyaAllah.. akak nak gi Jakarta bulan 11 nanti ngan kwn2 n family..

nanti apa2 psl jakarta akak tanya adik boleh??

akak nak add adik kat fb erk

azrine tahar

adan said...

kat sana semuanya jenama indo..
indomee,indomilk,indomix,indocaffe.. syabas untuk mereka.. ehehe..

mesti rindu barangan kat malaysia ni kan.. kat sini selalu je dapat rasa susu f&n.. cidap tahu.. huhuhu..


meh secawan..

Jawahir Madeaming said...

soklan exam tadi membunuh aku!.. harap2 tak tertewas... huhuhuh... memang tensioooonnn weiii

Jawahir Madeaming said...

soklan exam tadi membunuh aku!.. harap2 tak tertewas... huhuhuh... memang tensioooonnn weiii

vampire and his lady said...

tak bestnya la!haha.. malaysia jugak terbaik even skang ada bersih.

Si DauN CeRi said...

@kak azrine; haa.. boleh2 kak.. sy dah approve pon.. ape2 yg sy bole tolong, sy tolong lah ye.. hehehe



@adan; wuwuwuwuuu.. ni sy tacing ni. naseb baik x lama lagi nak balik msia. yes!



@awahir; yeke ko tensyen, jawahir?? hahaha aku takut gile niii.. nasib baik die buat remed masal.



@vampire; msia bes.. hu3 ke mana lah nak tumpah darah ni kalau tak tumpah kat negara sendiri.. kah3 peribahasa ape la pulak sy buat ni..

Qamaruls said...

lenkali balik malaysia tu borong laa segala nya dulu. hahaha

ele cili kering. macam laa memasak kat sane. :p

Si DauN CeRi said...

@qamarul; awk mana tau sy tak masak? sy masak taw.



beratnya beg kalau bawak susu tin tu.aish.

LynN LoLa~~ said...

eh kak t-qa, akak lynn dlu pernah belikan indomilk kalau tak silap. chocolate flavour. ade kan? buat makan ngan stlobeli~ syedap jek! tak pon buat jus buah ape tuh yg pemes kat indon aje tuh... kale ijaw. yummeyyyh!

aleen aiden said...

lenkali kau balik malaysia sediakan bagasi khas utk beli susu,dan segala barang lain secukupnye.keh3

Si DauN CeRi said...

@ lynn lola; jus kaler hijau? ohhh tu nama die alpokat. kalau nama english die avocado.. hehe rasa daun je avocado tu.. kalau yg perisa coklat bole la layan sket.. kalau yg original x syedap.. mengada kan saya?



@ aleen aiden; kalau ikutkan hati, dengan rumah2 sekali aku nak angkut.. hahah

LynN LoLa~~ said...

haaa betol3!! avocado!~ lamo nyeee tamakan! sedap woo bende tu.. kak tqa dok kat ane ea? nnt nak balek mesia bawakkan tok lynn leh tak? haha

Si DauN CeRi said...

@lynn lola; nak belikan tu boleh.. tp tak lepas la nak bawak naik flight. air mineral pon xlepas.. hehe lagipon, kalau sy beli, smpi msia dah cair dah.. tape, awk bole beli buah avocado dan blend sendiri dgn ais, then tambah susu coklat tu.. adi dah.. :)