Tuesday, July 26, 2011

When u're not really sure about something, may be u shouldn't go for it.

Salam..

Hai. Ekceli aku post entri ni dengan tajuk yg aku dah tulis semalam. Bile aku frust hampir tahap tertonggeng, maka ayat2 "kechiwa" macam tajuk di atas akan keluar. Yelah.. Aku ngaku aku kelimemeh.. Jiwa lembut. Tak kental macam orang lain. Hahah. Epic!

Tinggal lagi dua exam sebelum semester 6 ni sodaqallahulazim.. Sabar tiqah, sabar.. Sket je lagi nih.. Jangan cabut wayar dulu.. Aku pon memberi nasihat kaw kaw kat diri sendiri.

Silau tak silau tak??

Pada bulan 5 tahun lepas (kalau tak silap), aku ada beli satu benda ni taw. Ekceli aku cam x caya je dah setahun aku bela benda ni. Jeng jeng jeng...























































Muahaha.. Nama femes die Bucuk. Nama panjang die Yomo Bucuk. Kenapa Yomo? Sebab aku pon xtahu. Baru tadi aku kasi nama. Boleh?


Ni lah motif letak gamba bintang senyum tu tadi kowt. Nampak tak tulisan kat sticker tu? My happy life ye.. Happy lah sangattt.. Ceh. Haha


Nampak tak ade string yg terjuntai-juntai tu? 3rd string tu string pertama yg putus. Gara-gara aku terlalu bersungguh-sungguh masa tuning masa mula-mula beli gitar ni dulu. Pusing punya pusing.. Tonnnngggggggg!!! Hamik kau. Putus terus. Haha Setakat ni, memang string tu je yg aku asyik tukar. Sebab semua tali baru yg aku guna, semua sengau lepas 3/4 minggu. String lain sume original n aku tak pernah tukar. Tapi bunyi oke je. Taktau la ade kaitan ke tak. Tapi aku pernah tau la yg string kena tukar setiap 2/3 minggu. Kowt.

Hurmmm.. Maknanya aku dah main gitar selama setahun lebih la rupanya. Tapi barre chord pon hampagas jugak. Haha *boooo kat diri sendiri* Eh kalau aku ada banyak masa, dah lama aku pergi kelas taw. Ala tapi takpe lah, aku main suka-suki je pon.

Haa.. Ada sapa2 nak ajar aku main gitar free of charge? Hehe Bes jugak tu. =P

7 comments:

h A n Y S said...

suka tengok perempuan main gitar! nampak cooooool gitu! (hade pulak?) hahaha

haikalblank said...

wooh! pandai main rupanya! hehehe...aku main jenama KAPOK je kat rumah. haha

ala, buat suka2 hilangkan bosan masa baring dalam bilik...:)

adan said...

wow.. gitar.. lama dah tak pegang gitar..

Faraa Eiman's said...

huyooo , pandai main tak ? haha

syiela said...

wah teror main gitar ek... suke tgk girls & guitar :)

♛ Azie Azra ♛ said...

uiyoo rahsia terbongkar akhirnya! hehe

Si DauN CeRi said...

@hanys; hehe sy pon suke jugak tu. contohnya, taylor swift. suka sangat!! hee

@haikal blank: memang tu yg bes.. layan mood sengsorang lam bilik.. nak2 kalau tgh rasa down ke.. hahaha

@adan; waaaa mesti terer nih! kan2?

@faraa eiman; boleh la main. tp x terer mcm org lain lah..

@kak syiela; hihi saya pon sukaaa

@azie azra; tula.. x sedar plak besday gitar tu dah lepas.. :D cian die.. wuwuw