Monday, July 18, 2011

Pernah rasa tak jawab exam mcm lumba burung unta??

Salam aleik..

Yaw yaw apa di atas apa di atas??? Hari ni ape aktiviti korang eh? Keje ke, pergi kelas ke, duk umah jaga anak ke, kemas umah ke.. Hari ni aku ujian.. Satu soalan, hanya beberapa puluh saat sahaja. Tengok mikroskop dah berapa saat, nak baca n pahamkan soalan, nak tulis jawapan lagi.. Aku rasa kalau die bagi masa satu soalan 1 minit pon memang sesuai sebenarnya.. Wuwuwu Hampir setiap kali aku nak pindah mikroskop, mesti kena tunggu beberapa detik pulak sementara member yg tgh jawab soalan kat mikroskop tu nak pindah mikroskop sebelahnya.. Ramai jugak yg stop kat sebelah kotak kertas jawapan utk isi mana2 tempat kosong yg teringat tu. Aku memang gelabas jugak tadi dibuatnya.. Nasib baik tak terbabas bawak keluar kertas jawapan isi kat rumah pulak ke kan.. Ngahahaha

Gambar hasil cilokan google.

Eh. Ngomong-ngomong, nisfu syaaban pon dah lepas kan? Dah nak masuk Ramadhan ni.. Besnye2.. Tapi aku puasa kat sini laa.. Taktau la berapa kali je aku sempat nak pergi bazar Ramadhan kat msia.. Seronok kan bulan Ramadhan? Feeling die lain dari yg lain..dan aku suka perasaan tu.. hehe

Aku google2.. terjumpa plak gamba papan tanda atas ni.. Cam menarik je. Tafsirkanlah sendiri ye.. Muehehe

Awal sangat ke aku nak ucap selamat menyambut Ramadhan? Tak salah kan kita bersiap-siap awal untuk bulan mulia nii.. Hurrrmmm.. Okay lah, aku kena kembali ke pangkal jalan ni. Kena sedar-sedarkan diri ni sket yg aku ada exam nak kena hadap. Hehs~

Thanks singgah blog ni, feel free to leave ur links, ok?
Till then.. =)

17 comments:

♛ Azie Azra ♛ said...

huhhhh. benci parasit tadi. lps exam termenung. tika duk borak ngn dak laki tu nama pe ntah lupe. azie senyap je. agagaga

visitme@FaTiN cOrNeR said...

xpe..sambut ramadhan kt negara org pun best ape..hehe..

Si DauN CeRi said...

@azie azra; tqa nampak azie termenung tadi.. jgn risau, semuaaa org yg xm tadi rasa bnda yg sama.. :)




@fatin; hurmmm.. still x sama dgn negara sendiri.. hihi

LynN LoLa~~ said...

tqa! cemane exam td? kalau kat tempat kitorang dipanggil osce. tapi stiap satu stesen die bagi 3 minit. termasok laa jugak nak tengok2 microskop tu... allthebest taw. bende da lepas. doakan jek yang terbaik. hehe

eh nk belagak boley? lynn puase penoh sebulan kat rumah sejak merempat dok kat asrama! yeay! haha. puase tmpat org pon best gak. enjoy yea!

Si DauN CeRi said...

@lynn lola; osce? ohh osce kitowang lambat lagi.. bulan 12 esok baru osce.. hihi

yg ni exam akhir blok je.. tadi ade kuar jadual baru, sy bole puasa lama kat msia.. yeye.. muehehe



thanks for the wish. *wink*

haikalblank said...

wah! boleh balik berpuasa! rindu air soya bazar la tuh..HAHA

emm....murtabak! kebab! ok, makin nak puasa, makin tinggi nafsu makan aku. tak senonoh aku ni. tapi tahun ni kerja, memang buka puasa air kosong jela....malam baru melantak. HAHA

Si DauN CeRi said...

@haikalblank; air soya?? murtabak?? n kebab??? adeyhh... lagi nak meningkatkan rasa ingin lari rumah dlm diri aku ni.. hahaha


takpe lah, at least ada rasa pendorong nak berpuasa kan.. bukak ngan air kosong tu sunnah nabi, pon orite je.. nti malam sket mkn la puas2.. haha

PendekarPetai said...

balik malaysia la, lagho jer duk kat sane tu..... hahaha

cik nurussalwa said...

selamat ber'exam' dan selamat menyambut ramadhan yang bakal tiba.. insyaAllah moga bertemu lagi 'Ramadhan' tahun ni..

=)

Si DauN CeRi said...

@pendekar petai; muahaha.. mcm tau2 je kannnn..




@cik nurussalwa; selamat menyambut ramadhan jugak kat cik salwa.. :) thank u..

Qamaruls said...

eleh menyambut ramadhan konon.
tadi awal2 dah sebut bazar ramadhan.
kantoi!!
tak sabar meyambut bazar ramadhan ngupenyek

adan said...

serius ar.. sy pun semangat sgt nak sambut ramadhan.. semoga kita sempat menunaikannya.. rindu bulan ramadhan.. semakin dekat semakin rindu..

Si DauN CeRi said...

@qamarul; ish2.. tak baik taw bersangka buruk.. ce positif sket.. *lalalalaaall*




@adan; inshaAllah.. tula, hopefully panjang umur n dapat beribadah dgn baik utk ramadhan tahun ni dan akan datang..

aleen aiden said...

xawal sgtlah.lg 10 ato 11 hari je lg kan..kurma xbeli lagi....hu3

Si DauN CeRi said...

@aleen aiden; hehe yup. ayuh borong yusof tayub!! :D

vampire and his lady said...

lalalala... puasa. puasa./

Si DauN CeRi said...

@vampire; jgn puasa yang yok dah laa.. hihi