Sunday, July 3, 2011

Kalau nak cite pasal buku..memang sampai bila pon x abes.

Salam..

Tajuk entri ini adalah FAIL!! Hahaha Ape la yg jadi masalah besar sgt nak bikin tajuk ni agaknya.. Heihh. Otak aku ting tong ni tapi entah kenapa aku nak bercerita tentang buku lah malam ni. Tapi aku mintak maaf sekiranya anda yg membaca entri ini mengharapkan sebuah entri yg berilmiah ye sebabnya aku bukan nak cerita pasal buku pelajaran tetapi pasal buku2 yg takde kat perpustakaan mana2 skolah pun. Aku tak sure lah kalau ada perpustakaan yg letak buku2 yg aku nak cerita kejap lagi ni. Buku2 yg aku nak cerita ni bukanlah buku2 yg menjadi pilihan ayah aku utk beliau belikan n bagi kitorang adik-beradik baca. Tapi kalau pergi kedai runcit tanpa dimonitor oleh ayah, maka kitorang selalunya akan capai buku2 tersebut. Hehe


Zaman skola rendah dulu, memang femes lah kan Mastika ni. Rasanya ramai orang memang familiar dgn Mastika ni.. Dia banyak cite pasal kisah-kisah benar yg berkaitan dgn perkara-perkara mistik, kadang-kadang tu ada musim2 yg die fokus dekat masalah akhlak, akidah masyarakat.. Ade la die selitkan kisah-kisah lucu jugak. Ekceli aku dah lama sangat dah tinggal Mastika ni. Dulu, kat umah aku berlonggok jugak lah Mastika ni. Aku pon tak tahu la mana datangnya kecekalan hati aku nak baca buku Mastika ni. Sebab setahu aku, aku ni penakut. Ayah selalu membebel kat aku dulu sebab aku ni penakut. Berani pulak aku baca Mastika. Entah2 aku baca sebab kawan2 aku pon baca.. Konon-kononnya nak up to date lah tu. Eceh.


Hahaha.. Gua tak sangka aa gua layan majalah artis pada zaman dolu kan.. Gamba2 sume aku cilok dari google secara random. Seingat aku la kan, zaman di mana aku paling suka sangat baca majalah hiburan ni adalah waktu lower form rasanya. Sebab time tu aku minat gile dekat Ruffedge ngan VE. Memang minat gila ah habaq hang. Siap letak gamba dalam purse tuuu.. Wakakaa.. Geli hati bile ingat balik. Aku rasa semua album diorang aku beli, buat koleksi. Bukan CD la tapi, zaman tu kan zaman walkman, aku beli kaset je la.. Yang compilation pon aku tibai jugak. Memang la membazirkan duit mak bapak eh.. Minat punya pasal kan.. Adeyh~


Mangga. Haaha Ni lagi satu. Heih..maleh aku nak komen.  :P Kalau tak silap, dalam Mangga lah kan yg ade sesi bergambar topless dalam swimming pool tu. Tapi laki la. Gile ape kalau pompuan? Ada yg kena bako nanti. Heh. Itu pon naik meremang bulu roma aku menengokkan gambo sorang2.. Haha Tapi baca jugak. Tu duluuu.. Sekarang tak kuasa ai.


Ha ni sume suku-sakat la ni kan. Semua majalah hiburan. Patut le ayah aku cukup tak gemau kitorang baca semua nih. Eh apesal banyak pulak gamba Dafi ye? Teringat pulak dekat kumpulan Sepah yg menang Maharaja Lawak tu.. *tanjat boboiii*


Dengan buku yg last ni jangan cari pasal.. Buku ape? Buku lima lahh.. Kalau tak tahu, ada orang kata tu maknanya lagi dua kali jumaat. Kah kah kah..

P/s: Sori kalau aku buang masa korang. Pape pon, thanks taw singgah sini. Jemputlah tinggalkan link ye.. hee

19 comments:

haikalblank said...

hahaha aku rindu baca mastika beb!! dulu masa kecik2 layan, skang dah tak ada duit nak beli...beli komik adalah...HAHA

visitme@FaTiN cOrNeR said...

haha..mastika..dolu2 pun suka gak bc mjlah nie..lpas tu buat muka seram..padahal belum tentu cerita real or just rekaan..

Si DauN CeRi said...

@haikal; hehe aku pon skang dah x beli dah mastika.. melainkan ibu aku beli ade kat umah tu..

Si DauN CeRi said...

@fatin; hahaha.. tau xpe. entah ye entah tidak le betul cite dalam tu kan.. :))

udin said...

ceq pon layan gak mastika dulu kala.. skang ni dah kurang.. hehehehehe..

ZIEMA said...

woi woi rindu lah nak baca mastika!!! hehe.. err tapi tu dulu la.. bukan skrg :p

Siti Mashitah Saidin said...

buku lima? hahaha.... dulu masa form 3, suka gila baca mangga

Si DauN CeRi said...

@udin; same la kite.. hahaha



@ziema; aah, skarang ni byk main internet je.. haha




@siti mashitah saidin; buku lima tu tak boleh baca.. hahaha

Arpiiz said...

kita cuma minat baca mastika je, yang lain tak minat..huhu

Amiey White said...

Mastika dulu aku baca . tapi bila ia semakin merepek dan mereka2 cerita aku buang itu .

Mangga dan majalah artis hihihi entah lah aku fail bab tu .

aku gila comic hihihi sekian

Si DauN CeRi said...

@arpiiz; dulu bes la jugak..skang dah merepek.. ha3



@amiey white; gila komik.. tak pandai sgt baca komik sbb bingung urutan gamba die.. ha3

adan said...

ahahaha.. agak2 la klu sampai letak gambar artis dalam purse.. ahahaha..

sori sy tergelak baca part tu.. ahahah..


dulu selalu je layan mastika.. tp sekarang ni tade dah..

Si DauN CeRi said...

@adan; hehe ye..betul.. dulu sy mmg letak gamba diorang dlm purse.. ayah sy nampak die koyak gamba tu.. bergenang air mata saya.. ha3

adan said...

ahahaha.. pulak dah sampai nangis.. ahahaha...

aleen aiden said...

mstika skang da xbest mcm dulu..isi die da tah pape je..hu3

Si DauN CeRi said...

@aleen aiden; tau xpe.. hu3 dah kurang modal mungkin..

LynN LoLa~~ said...

haha k.t-qa tertinggal satu lagi buku laaa... robins basic pathology. haha

Wanita Mutalib said...

yolah.. buku zaman kte2 dulu kan..

kte pun dah lama sangat lah tak beli buku2 nih hee.. especially mangga tu hahaha..

bukan zaman mak dah.
mak sekarang beli mami dan baby je la weeee. :)

Si DauN CeRi said...

@lynn lola; pathology?? ha2 ape kata tukar kpd atlas sobota.. *pengsan kejap*



@wanita mutalib; baby? bila la turn sy pulak nak layan majalah baby agaknya.. hiks~