Thursday, June 30, 2011

Bila ujian postpone..

Assalamualaikum..

Pernah rasa tak keaktifan tubuh yang menurun walaupun badan kita tak sakit? Jangka hayat bateri tubuh memendek, mata asek nak terpejam je.. Dalam erti kata lain, asek nak tidur je. Macam tu la aku rasa bila xm kitorang postpone drpd hari isnin pindah ke hari jumaat. Huhu

Blok terakhir untuk semester 6 ni nama die Community Medicine. Kitorang belajar pasal ilmu kesihatan masyarakat, keluarga, kebanyakannya tentang pentadbiran. Siap belajar pasal statistik lagi tuu.. Ingat tak time kat skolah dulu add math kena belajar pasal statistik yg kena buat table panjang2, buat graf la, yg ade bentuk loceng2 tu.. pastu kena tengok kat table Chi Square.. Yang tajuk die normal distribution tuuu.. Ada kan kan? Haa itu lah kitorang kena belajar balik.. Memang la hal tersebut sedikit fascinating sebab dah lama gila tak belajar matematik. Tapi untuk jarak waktu yg begitu lama dah meninggalkan ilmu hisab ni, memang aku rasa tertekan sket. Dengar kata ujian sok die tak bagi formula. Dulu matriks pon bersusun formula kat depan.. So aku pon x tahu la nak expect ape.. Haha

Tapi kita tinggalkan dulu kisah hidup aku yg boring ni. Aku pon dah nak naik blurr dah sebab boring. Har3


Ada la hari tu aku pergi jumpa doktor gigi sebab gigi belakang aku berdenyut-denyut. Rupanya trauma je, sebab ada bagian gigi aku yang tertonjol sket, jadi die tak rata. Doktor gigi tu pon ratakan lah bagian gigi aku tu.. Sekali bil beratus ribu rupiah tau. Oh. Mungkin jugak sebab aku ade kena buat x-ray sebab doktor tu kata die nak tengok gigi bawah aku tu ade infection ke tak. Tapi poin aku sebenarnya ialah mamat yg jaga bilik x-ray tu hensem.. Takde kaitan eh? Haha


Pada hari yang lain, aku ade la kuar lagi sebab ada benda nak beli kan.. Ce tengok betapa ramainya manusia main ice skating pada hari tu? Aku tengok pon rasa rimas. Cmne la nak bergerak bebas kalau ramai sangat eh?


Kasi zoom sket pintu masuk tu.. Ada nampak tak betapa crowded nya tempat itu?? Ohhh boy.. Macam nak buat umrah daa.. Aku rasa buat umrah pon x seramai tu. Lain la time buat haji.. Ekceli kan, masa aku first year, aku pernah la pergi ice skating dgn kengkawan. Kengkononnya nak cuba.. Maklum laa.. Nak pergi main ais kat negara empat musim macam payah sket kan.. Dapat masuk tempat main ice skating tu kire dah orait dah aku rasa..

Jadi hari tu lah kali pertama aku main ice skating dan kemungkinan besar itu jugak lah kali terakhir dalam hidup aku. Kowt. Mengenangkan kaki aku lebam-lebam gara-gara beriya sangat time ice skating tu.. Bukannya beriya sangat main pon.. Beriya sangat jatuh belepuk-lepuk kat atas ais tu. Aku ni kasut roda pon x reti main. Apatah lagi ice skate kan? So what do you expect? Memang hari jatuh sedunia lah hari tu.. In fact, akulah orang yang pertama jatuh antara kawan-kawan aku waktu tu. Kesudahannya, aku menghabiskan masa dengan bergayut di besi-besi penghadang kat tepi-tepi dinding tu. Haha Tu lah.. Kalau dah jakun tu tak bole nak buat ape lah.. Memang great lah sangat.


Walaweii.. Kenapa aku punya F310 takde sunburst macam gamba atas ni ek? Tacing gua tacing.. Bile laa aku nak lepas barre chord ni agaknya.. Hurrmmm...

6 comments:

darksheera said...

buat umrah pon x seramai tu...
so funny.

hehe~~ nice entry.

aleen aiden said...

eh tlg tanyekan mamat tu single lagi x?peliss...hahah

LynN LoLa~~ said...

weeeyy lynn pon kene belaja bende tu! kitorang panggil CFCS-community service and case study law tasilap. siap kene masok kampong, amek data sume3. sume tu a week before stdy week tok exam tahun 2.. (-___-")

tapi ase eksaited gak pening2 tengok formula pon, lame belaja medic. tak maen ngan nombor. hehe

Si DauN CeRi said...

@darksheera; hehe trime kasih singgah, baca, dan komen.. :)


@aleen aiden; ala.. nape x cakap awal2.. hahaha


@lynn lola; wahhh.. kat msia pon blaja bnda yg sama la ek maksudnya.. cumanya kat sini kami kena blaja pasal sistem kesehatan masyarakat di indonesia la.. tu yg buat rasa mcm malas nk blaja, sbb kte tau sistem msia dgn indonesia x sama.. :)

hee tapi kena lawan gak malas ni. nak cepat pg hospital utk klinikal.. :D

adan said...

sy tak pernah lagi main ice skate ni.. teringin gak.. cam best.

woo.. pandai main gitar er? ajar la sikit... main plucking best..

Si DauN CeRi said...

@adan; sy tak pandai main pon ice skate.. haha


sy pon belum mahir lagi plucking. byk patern sy blom try.. hee :D