Monday, June 20, 2011

Akhirnya aku berjaya habiskan Charmed! Yeayy~

Salam..

Aku memang nak update pasal trip ke Pulau Tidung hari tu sbnanye.. Tapi aku blom transfer gambar dan blom edit, jadi kita postpone dulu yep. Hehe Ada kan sebelum ni aku cite yg aku tgh sibuk maraton cite Charmed yg ada 8 seasons tu? Malam ni akhirnya aku berjaya menamatkannya puunnnn.. Huahuahuaa Cite tu dari tahun 1998 sampai 2006. Tahun akhir tu, season 8 tu aku tgh nak amik SPM. Lama woo 8 tahun punye cerita.. Satu season ade dalam 22-23 episod. Satu episod makan masa lebih kurang 40 minit camtu. Ada je yg lama sampai sejam lebih kot. Gila byk masa aku habiskan kan cite ni je eh? Tapi gua tak bole tahan aa.. Cite die bes woo..


Atas ni gambar utk promo Charmed season 1 kalau tak silap. Time ni Prue ada lagi. Prue tu mati masa ujung season 3. Rasanya season 4 tu dah stat ade Paige. Hehe Ce tengok muka memasing watak lam cite Charmed ni. Time tu tahun 1998. Muka memasing innocent je an an.. Nak2 Piper tu.. :D


Atas ni pulak season brape punye gamba aku tak sure tapi dah ada Paige. Ketara kan perubahan memasing watak? Make up dah lain, dan fesyen..dan rambut diorang.. Dulu kan, masa skola aku ada ingat jugak aku tengok cite ni dan aku mmg suke cite ni time tu. Tapi al-maklum la YB (ayah aku) mana nak approve kan cite2 drama mcm tu. Orang putih ke org melayu punye drama ke.. Memang kansel la die nak bagi kitorang adik-beradik tengok. Nak2 cite2 berunsurkan magik2 ni sume.. Jangan harap la.. Tak sangka kan, sekarang aku dapat tengok jugak keseluruhan cerita Charmed ni tanpa gangguan. Siap bole rewind2 lagi mana2 part yg aku suka.. Bes2!


Atas ni Drew Fuller, watak die lam Charmed ialah sebagai anak Piper yg kedua. Tapi watak anak Piper bile dah besar la. Time baby tu entah anak sape tak tau tapi comel la. Tembam gilaa.. Tetiba dah besar camtu punye kiut kan? Biase aa filem.. Kecik2 kaler lain, dah besar karang kaler lain pulak.. Hahaha Takde la kan director nak tunggu sampai budak tu membesar baru nak sambung cite part budak tu dah besar kan? Memang takde keje nau gamaknya.

Pasni nak maraton Vampire Diaries season 2 pulak.. Pastu nanti cite Ghost Whisperer pulak menanti.. Haihh. Memang maraton cite je la aku ni.. Nak lari maraton atas padang tuh?? Non hadooo!!

P/s:  Cute kan Drew Fuller?? Tehehe.. :D

7 comments:

Far8 budak baik said...

x best pun cerita ni..
hahahaha aik tgk
cerita tomtom bak =p
ha ha pulau tidung tu kat ner??

Al-hafiez Apeach said...

Tahniah..haha..Vampire Diaries best!!!:)

Si DauN CeRi said...

@far8 budak baik; pulau tidung tu kat indonesia la.. naik bot 2 jam dari jakarta.


tgk cite tom tom bak ke?? hahaha bole la tu join nanti.. :P

tak kesah. cite Charmed tetap di hati.. *penuh keyakinan*

Si DauN CeRi said...

@hafiez; oh thanks!! vampire's diaries mmg besh!!

Azie Azra said...

wah. aktiviti dia xle bla. marathon dlm bilik! hehe

Si DauN CeRi said...

@azie azra; hehe itu lah keje tetap kalau x exam lam bilik tu.. selain tdo.. :D

Si DauN CeRi said...
This comment has been removed by the author.