Friday, June 3, 2011

Pen merah, pen biru..u marah, i love u.

Assalamualaikum..

Aku dulu suka sangat baca pantun pen kaler2 ni.. "Pen merah, pen hitam..u marah, i pitam". Yang peliknya, tang depan je asek la nak pakai pen merah.. Hehe Sbnanye suka hati mak apak la nak pen kaler ape pon kan. Tapi aku kan skema.. Orang skema tak layak nak bajet2 cool ni. Dulu laaa.. Sekarang dah x pakai lagi. Banyak orang yg cool luar dan dalam. Macam kecantikan lah.. Orang kata cantik luar dan dalam.. Ape tu kata Tyra Bank, "beauty comes from the inside".. Cewaaahahh. Sejak bile entah aku membe ngan Tyra Bank kan.. *booooooooooooo*



=)

Fuhhhh.. Siryes masyuk ah layan lagu2 piring hitam. Lama dah aku beli album ni.. Memula niat di hati nak beli album love songs taw.. Untuk stadi kan.. Kununnya kena la lagu2 slow sket kan.. Kang kalau bukak lagu Avenged Sevenfold karang tak jadi stadi pulak aku.. Duk head banging pulak karang.. Haha Pastu orang kat kedai tu la yg tunjuk album ni.. Aku tak perasan pon lagu2 dalam album Oldies 101 ni adalah lagu2 zaman aku belum lahir lagi.. Tapi aku rembat je lah sebab ape entah time tu.. Tak ingat dah aku. Kesudahannya, tersadai lah album ni sampai la baru2 ni memang aku asek pasang je lagu2 dalam album ni..  Bes wooo~

Setakat ni, ni lah album original yg mengandungi jumlah cd paling banyak aku pernah beli. Kalau yg pirates tu takyah cakap aa kan. Malas pulak aku nak cite. Bukan malas sbnanye, tapi nak cover yg aku ni kaki dvd. Haha tercite jugak. Malas nak backspace. Lantak ah.

Kalau sesiapa yg berjiwa versatile, dalam erti kata lain bole layan ape2 saja genre lagu, serta mereka yg memang suka oldies stuff, bole try beli album ni. Oke beli2 takde main try2 ye.. Nak beli, beli je.. Pasal nak beli, kena lah bayar kan.. Hahaha Mana ade org pergi kedai dvd nak pinjam je kan. Ingat ni library ke an an.. Nak-nak kedai original.. Memang berbunyi lah sensor kat pintu kedai tu.. Heiiii malu oke orang lain semua pandang sinis je kat kita.. Die orang ingat kte tak mampu sangat agaknya nak beli album original. Tacing tau?? Oke, mcm familiar je kisah ni.. Lalalalaaa~

P/s:  Siryes bes album ni..hehehe

5 comments:

Simpleblanklife said...

oldies 101...peh, sampai 6 CD! lagu2 bee gees, olivia newton john,ABBA, the righteous brothers mesti ada kan...HAHA layan kot lagu2 lama..jiwang habis. Tapi suara orang dulu lentok habis bai...:)

Si DauN CeRi said...

@simpleblanklife; yaaaaaaaa.. tepat sekali!! hahaha lentok tu yg masyuk tuuu.. macam diulit2 gemalai merdunya suaraa.. :D

dyana said...

i love oldies too. A LOT !

Si DauN CeRi said...

@dyana; tehehe.. me too!!!

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih