Wednesday, June 15, 2011

Semangat, mana kau pergi??

Salam..

There are only two forces in the world, the sword and the spirit. In the long run the sword will always be conquered by the spirit.
-Napoleon Bonaparte-


Hurrmmm.. Mana pergi ye semangat yg selalu ada pada aku tiap2 hari? Err.. Oke tipu. Takde lah tiap2 hari. Susahnya nak hidup ni kalau takde semangat. Semudah-mudah bnda pon rasa susah nak buat kalau takde semangat. Ada sikit pon jadilah. At least, ada la jugak trigger nak teruskan aktiviti harian kan?

Urghhh.. Memang hidup ni ada ups and downs. Tak selalu kita berada di atas, tak selalu jugak kita berada di bawah. Lagipun, everything happens for a reason, aite? Haish. Mungkin hidup dikelilingi tekanan yg kadang2 menggoyahkan pendirian. Cewahhh..  Aku ni tengah tensyen ke agaknye ek?

Ada kawan aku pernah cakap aku ni tak pernah nampak mcm tgh tensyen. Kalau aku cakap aku tgh tensyen pon, nampak mcm tak tensyen. Tapi siapa tahu kan, muka aku mmg nampak kental beb.. Dalam hati DIA je lah yg tahu.. Huhu Ape aku melalut ni woiii...

Great men are they who see that the spiritual is stronger than any material force.
-Ralph Waldo Emelson-

P/s: Saje ngade2 nak letak quotes.. Tetibe rasa nak layan kata2 hikmat. Hehe

11 comments:

Si DauN CeRi said...

dan aku teringin nak jd pengomen pertama jugak.

Simpleblanklife said...

HAHAHA komen atas ni kelakar. Kah3..
orang nga mengharungi exam kan..biasalah tuh....:P

ko dengan spek ko + pipi ko memang nampak ceria je selalu..sedih pun tak kantol, bagus...itu kelebihan! :D

EZAN IDMA said...

be strong :)

Si DauN CeRi said...

@simpleblanklife; pipi aku? knape ngan pipi aku? huaaaarrgghhhh..

hurmmm.. muge xm esok oke.. aminnn~

Si DauN CeRi said...

@ezan idma; mekaseyy kakak manis.. :)

HaNa Hani said...

yeah..life sometimes up n down kan
kne bnyk sabar jerla
^_^

Si DauN CeRi said...

@hana hani; right2.. :)

sissyira said...

salam


semangat saya pun dah hilang ni...

Si DauN CeRi said...

@sissyira; wsalam.


hurmmm.. ia pasti datang kembali.. :)

Far8 budak baik said...

weh teringat pulak..
cikgu aku pernah cakap..
hidup umpama roda..
biarkn iya bergolekk..
hahahaha =p

Si DauN CeRi said...

@far8 budak baik; betul jugak kata cegu kamu tuu.. roda kalau x bergolek tu, jatuh la die.. so better biarkan die bergolek.. haha