Monday, June 6, 2011

English style interior design!! [ Ini adalah entri berangan. Har har harrr... ]

Assalamualaikum..

Dah makan lom uol ye? Pagi tadi aku mkn burger ayam mlm td punye. Tadi aku lunch nasi campur. Macam terlebih sudah kalori yg sepatutnya, tapi lantak pi lah. Selamat dah pon nasi tu masuk lam perut aku. Hehe Siang2 buta yg lagi panas ini, aku tergerak hati utk menghasilkan sebuah entri berkenaan rumah impian aku.. Jadi, secara obvious nya, ini memang entri berangan ye.. Nak kata aku berkawan ngan Eric Leong, takde jugak.. Memang aku kenal Eric tu.. Masalahnya, die tak kenal aku! Haha :P



Ye betul tu! Saya mmg suke sgt english style kalau bab2 rumah. Taktau la pengaruh tv ke agaknya.. Tapi hiasan rumah gaya inggeris sangat cantik dan ohsem kau tahu? Aku bole menangis kalau impian aku ni jadi kenyataan suatu hari nanti.. Ce tengok from the ceiling to the floor.. Oh sungguh gojes sekali. Gabungan warnanya yg lembut,.. Sejuk je mata aku memandang. Pilihan kabinet tepi katil tu.. Cam antik2 sket kan. Lampu tidur dia.. Heiiii semua lah aku suka.


Dapur adalah tempat yg sangat penting selain bilik tidur ye.. Nak2 bagi kaum hawa. Sebab kat situ la nak top up tekak ngan perut kan. Memang lah aku layan gak kedai mamak, but still...sampai satu tahap aku akan rasa nak masak sendiri jugak ape yg aku teringin nak makan. Mungkin itu naluri perempuan ke ek? Khaaaaaakkhhh ptuih.. dan ptuih. 

Bila dapur kite gojes, maka kita pon akan rasa diri kita pon gojes jugak. Eh silap. Bukan kite rasa diri kite yg gojes tapi kite akn rasa sangat gojes utk memasak makanan yg gojes. U got it?? Oh ye, lagi satu aku memang teringin nak dapur yg ada meja kat tengah2 mcm dalam gamba kat atas ni.. Boleh utk letak ramuan2 ke herba2 ke.. Tapi yg paling penting, adalah port utk potong2 bahan.. Aku rasa x bes sgt memotong2 bawang/sayur kat tepi sinki. Kalau kat rumah pon aku memang prefer duduk atas lantai je sbb xde meja la. Kalau aku lari bawak cutting board tu pergi depan tv karang.. Sampai esok la tak siap bawang2 ke sayur  ke apa2 la yg aku hangkut bawak depan tv tu.. Hahaha Tapi pernah je buat pon. Heh. So, nanti kalau aku ada rezeki.. InshaAllah aku akan letak satu ruang khas kat tgh mcm dlm gamba kat ats tu. Gile tak aku kalau berangan?


Haaaa.. Aku memang suka kalau living room tu lebih banyak pengudaraan.. Nak2 kalau keliling rumah memang pesen banyak pokok2 kan.. Syoknye.. Lepak kat ruang tamu pon rasa mcm duduk kat garden. Ewah!! Hurrmmm tak sabar la nak ada rumah sendiri..wuwuwu

Siap la kalau YB (ayah) aku tahu aku ada blog. Dibuatnya die baca..nak2 entri2 berangan mcm ni.. Memang lingkup lah aku kena.. Bukan kena apa pon, kena bahan je.. Hahaha

P/s:  Ayah aku bukanlah YB pon.. Tapi aku rasa bes gelarkan ayah sebagai YB. Hehe just in case u wondering~

6 comments:

naz & sya said...

rumah impian!!!!!!!!! haha.. dah tak sabar nak kawen ke?

Si DauN CeRi said...

@naz &sya; ngehehe.. tak jugak.. lebih kepada self satisfaction~

HaNa Hani said...

aish....xpe berangan dlu
then usaha kumpul duet kan kan??
^_^

Si DauN CeRi said...

@hana hani;tehehe.. itu la pasal.. entah bile la nak mampunye~ haha

Arpiiz said...

takpe2, nanti ada duit boleh cari rumah macam tu ye..hehe

Si DauN CeRi said...

@arpiiz; inshaAllah.. hehe