Sunday, July 17, 2011

Aku mimpi mcm cite Pirates of The Caribbean larrrhhh!!

Salam..

Wullamak aihh.. Malam tadi sekali lagi aku mimpi ala2 lanun atas kapal dikelilingi lautan.. Aku tak sure dalam mimpi tu aku seorang lanun ke seorang yg dalam perjalanan nak pergi Hawaii ke.. Tapi yg penting aku tengah berbincang dgn org bisnes henfon. Bole pulak ade kedai jual henfon kat dalam kapal tu eh? Kalau dah mimpi tu mimpi jugak lee...


Ke ini petanda niii.. Petanda aku nak pergi tengok wayang. Hurrmmm.. Aku pon balik msia lambat lagi ni. Nak dekat2 raya sok baru balik.. Ngeeee *muka penuh perancangan*

Wayang kat sini dipanggil bioskop. Dulu masa first year, patut la kitorang tanya orang wayang kat mana, diorang buat muka pelik je. Rupanya kat sini, kalau wayang tu makna die wayang kulit. Ha3 Siapa tak pelik kan kalau orang cari wayang kulit kat mall? Aku pon rasa pelik je kalau fikir balik. Dulu wayang kat sini bole tahan up to date. Tapi sekarang ni hampeh betul. Sebab ape benda entah sistem diorang ade kena tax what so ever pastu cite2 kat bioskop diorang sume cite yg bapak lama dah yg kat negara2 lain dah xmainkan dah kat wayang..  Sadis betul. Bila time tengok wayang, iklan cite baru ada je, tapi tak tayangkan pon kat wayang. Hampas takkk?? Huhuh

Dulu aku pnah jugak mimpi atas kapal laut. Yg tu lagi takley blah. Mimpi cakap org puteh kauuu.. Kemaruk sangat agaknya nak jadi lanun aku nih. Ha3

17 comments:

vampire and his lady said...

jack sparrow. jumpa x?

Si DauN CeRi said...

alamakk.. jack sparrow pulak tak jumpa daa.. hahaha

l.a.d.y.b.o.s.s said...

wahhhhhhhh..hehe
org ckp mmpi laut/air ni nk dpt rezeki ;)
wallahualam hehe

Si DauN CeRi said...

@ladyboss; haa ade jugak terdengar tu.. hehe kalau betul, alhamdulillah la.. :D

FeeL da MorE said...

aah betul la. ramai ckp mimpi air bwk rezeki. aminnnn =)

Si DauN CeRi said...

@feel; amin.. hehe :D

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hehehe..mesti kempunan sgt la tu smpai mimpi2..xpe nnt balik mesia booking tiket siap2..hehe

Si DauN CeRi said...

@fatin; tehehe.. bole la tahan.. lama dah x layan movie kat panggung.. :D

adan said...

ahaha.. boleh pulak jual hp dalam kapal.. ahaha. bioskop adalah wayang filem.. ehehe..

Si DauN CeRi said...

@adan; yeahh.. nampaknya ada jugak pengajaran drpd entri ni ye.. ahahaha

LynN LoLa~~ said...

alahai, ni syndrome terlebih eksaited nak exam ke ape? hahaha

aleen aiden said...

mungkin kedai henfon tuh,jual henfon AP.kate lanun kan..kah3

Si DauN CeRi said...

@lynn lola; hurmm.. sindrom tak sabar nak habis exam mungkin.. hahaha



@aleen aiden; hahaha.. nasib baik wa tak kena ugut dlm mimpi tu.. kata lanun, mestila gangster.. :P

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haha.. cikmoon plak penah mimpi jadi heroin citer hindustan..haha

Si DauN CeRi said...

@CMA; waaaahhh.. bergelek sakan la dlm mimpi ye.. hihihi

h A n Y S said...

ni dah kes terbayang-bayang tiap saat lah ni sampai terbawak ke mimpi..haha

Si DauN CeRi said...

@hanys; hurm..tu la kak. padahal mana ade sy teringin nak jd lanun.. hahaha