Sunday, April 5, 2015

Beauty Diary Mask yang Aku Suka

Assalamualaikum readers..

In one of my previous entries aku ada mention pasal face mask kan? Tehehe So today aku nak mengotakan janji lah kununnya..

Engkorang suka pakai face mask tak?

Aku suka :)

Ni koleksi face mask aku. Merangkumi segala jenis mask; sleeping mask, eye patch, pink clay mask, and bunch of sheet masks.

Tu pon ada satu tiub facial pack aku yg Face Shop Seaweed pack tu tak masuk dalam bekas kaler beige tu sebab aku letak tempat lain.

Tapi majority face mask yg aku ada skang is yg brand dari Taiwan tu, Beauty Diary. Aku beli online, sister tu jual sekeping RM2, kalau beli lebih 20 keping dapat harga RM1 sekeping tak termasuk postage. Itu pasal la aku borong. Mekasih kat besfren la sbb die bagitahu pasal instashop tu. Hikhik

Untuk entri ni, aku nak fokus kat Beauty Diary punya mask je dulu..

Beauty Diary ni kalau tak silap aku 20 jenis ke lebih. Ada macam2 la aloe, vit C, broccoli, jelly, red wine, caviar, arbutin, and so on. Masing-masing jenis tu ada benefits die tersendiri. Ada yg untuk whitening, ada yg untuk mosturising, etc etc. Yg untuk lifting and kuruskan muka pon ada which is caviar mask tu. Aku try dah tapi baru sekali jek, setakat ni blom ada tanda-tanda muka aku berubah menjadi runcing lepas pakai mask tu. Haha

For those yg mungkin blom tau, face mask ni die sbnanye macam kepingan cotton yg nipis yg direndam/dibasahkan dgn serum/essence. Basically sama je prinsip die dgn mask yg wash off tu cuma die bentuk sheet mask. Pakai buang. 

Macam ni:

Tepek tepek kat muka mcm topeng, lepak2 15-20 minit, pastu buang. Nak lagi lama pon boleh.

So.. Aku beli campur-campur waktu tu, yg pelik2 pon aku sebat jugak sbb nak try. Tapi disebabkan some of them lebih kurang sama je aku rasa efek die, so aku cerita kat sini mask yg aku paling suka antara banyak2 mask Beauty Diary ni ya.

I'll start from the one that I like the most ya, kira dari yg paling best lah ni bagi aku.

1. IMPERIAL BIRD NEST MASK

Sebenarnya, pakai mask ni kena rutin kalau kita nak betul2 nampak kesan die. Aku personally pakai mask 2-3 kali seminggu. Kalau aku takde mood at least seminggu sekali la aku pakai mask. Biasanya memalam la bila da nak tdo.

Aku paling suka yg bird nest ni sebab kulit mmg rasa lembap smooth gebu je lepas guna mask ni. Nasib baik aku beli bird nest ni paling banyak waktu tu. Blind buy yg mmg worth it.

2. ROYAL JELLY MASK



3. STRAWBERRY YOGHURT MASK


4. BLACK PEARL MASK


5. ALOE MASK


5. HYALURONIC ACID MASK
So setakat yg aku dah try, lima mask kat atas ni antara yg aku suka lah especially yg bird nest tu. Best!

Next time bila aku rajin aku nak cerita pasal Korean brand punya sheet mask pulak. Muahaha

Till then, have a good day korang!

Tata 
^^

5 comments:

Wonder Woman said...

Strawberry yoghurt ngan hyaluronic acid tu kite nye febret gak! Heeee :D

Azlee Amirudin said...

Makan mcm tu je boleh tak

Nurul said...

Apa nama instashop tu?

aisyah said...

Boleh tahu apa insta mask tu ?

Si DauN CeRi said...

my bad that i forgot to put the link, tihihi


tapi korang bole simply search #beautydiarymask kat insta. biasanya jumpa kat situ. ada few selllers yg jual borong :)