Wednesday, April 29, 2015

Tebiat yang Kemakcik-makcikan

Hye!

Aku admit aku mmg kadang2 ada tebiat mcm makcik-makcik sket. 

Antaranya...


Yaitu bergelumang dgn losyen limau nipis & halia ni sebelum tidur. Haha

Aku taktau la ni dah masuk level nenek-nenek ke tak, tapi memalam aku akan bau limau nipis ngan halia ah. Mendapat la aura2 bau bidan or tukang urut kat kampung.

Losyen ni ekceli elok guna untuk buang angin satu, lepas tu sbnanye bagus untuk ibu-ibu lepas bersalin. See? Taste aku makcik-makcik nau kan..

Tapi aku suka sebab rasa best and selesa. Macam detoxify body pon ada feeling die kalau pakai losyen ni.

Beli kat Mydin je tak sampai 15 hinggit.

Memula aku kenal losyen ni sbb tengok my mom yg pakai. First time try panik jugak sket sbb losyen2 halia ni mmg panas. Efek panas die tu very instant. Tak sampai seminit ko sapu dah rasa panas kat kulit. So jgn terus sapu banyak2 ah memula nak guna, sapu sket dulu lps tu adjust la sampai rasa panas die tu comfortable kat kita.

Aku rasa tak bersalin pon mmg takde masalah nak guna losyen ni. Dia macam minyak angin atau bam je lebih kurang. One of my favourite lotion at the moment. Tapi aku favie die bukan sebab melembutkan kulit, tapi sebab die panas.

Sekian,

Makcik

2 comments:

Wonder Woman said...

RM 15 je? Murah gila. Ni buleh buat pakai sblm pakai bengkung ni. Nanti lotion panas kite yg set pantang tu dah habis nak beli yg ni jela.. Yg kite beli tu harga mencekik. Haha

Si DauN CeRi said...

hihi beli la bebi. murah meriah saje dapatkan di Mydin. yg brand lain pon ada kalau nak buat tukau2 kot la boring ke.. best gila pakai lotion ni.. :)