Monday, September 26, 2011

Bibik oh bibik..

Assalamualaikum..

Femes betul bibik aku kat dalam blog ni ye?? Banyak jugak cite pasal dia..

Wahhh.. Patut la bibik aku tak balik-balik Jakarta, rupanya nak mintak naikkan gaji.. Oooo.. Macam tu ye taktik kau nak mintak gaji naik ye bibik?? Bibik......bibik.... Ada ada saja kau ni.. *gaya mcm mak mertua Kasim Selamat*

Bukan senang nak layan karenah bibik yg ada kelas ni, tahu? Dia punya pikiran tu kadang-kadang tak terjangkau dek akal pikiran majikannya. Fuuuu

Macam ada bibik umah kawan aku kat sini, siap pandai speaking lagi..

Kawan aku tanya dia, "mbak sehat??", dengan nada comel. Dan bibik tu pon jawab, "FINE...", selamba.

Haa kauuuu...sekali dia speaking daaaa..

Pernah satu hari aku ngan hosmet aku singgah umah kawan aku tu sebelum pergi keluar jalan-jalan.. Sekali dia tanya apa taw..

"Non mau ke mana?? Shopping yaa??"

Fuulamak aiii. Tergamam aku dibuatnya. Punya la canggih kan bibik-bibik ni. Agaknya diorang ada persatuan kowt. Persatuan bibik-bibik Jakarta, pastu ada kelas bahasa Inggeris, kan kan? Mana tahuuu.... Boleh jadi apa??

Aku dulu masa sekolah rendah pon darjah berapa baru tahu maksud "shopping" tu apa. Yang aku tahu, pergi kedai jajan, tikam cincin 20 sen kat mesin tikam tu. Tak dapat cincin, dapat la gigi pelesu ada taring kaler-kaler. Boleh la nak perasan-perasan jadi makwe Robert Pattinson kejap. Eh.

Haii... Macam-macam peel pon ada..

=D

7 comments:

adan said...

agak2 bibik ada fb tak? nak add.. kehkehkeh..

Si DauN CeRi said...

hahaha... tak tau pulak.. kalau ada, senang la nak contact bibik. free pon free..

vampire and his lady said...

kelasss bibik2 zaman sekarang.

Chekgu Azrine said...

kawan2 akak kat sek pun ramai yg pakai bibik.. macam2 peel.. ada 2-3 orang jugak yg lari.. huhu

bbik skang hebat!!

LynN LoLa~~ said...

cube letak sikit gamba bibik tqah yg feymes nih. haha

Si DauN CeRi said...

@vampire; memanggg...


@kak azrine; hahaha... kalau lari je takpe kak, kalau yg lari siap bawak barang2 kemas kita tu yg tak tahan tu.. rasa mcm nak kejau dengan parang kontot.. haha


@lynn lola; tehehe... takde pulak gamba die..

qlah said...

hai bibik.. ehehhee .

lari.....