Saturday, September 10, 2011

Do you always tell the truth?

Salam..

Sebenarnya tajuk tu adalah petikan drpd lirik lagu Yuna yg "Deeper Conversation" tu. Bes woh lagu tu. Dengar sekali rasa nak dengar lagi sekali. Tak caya leh ce dengar dulu..


Chord pon yg basic2 so boleh la aku bantai petik sesuka hati aku je. Muahaha Chord adalah Em, A, D pehtu tambah Bm waktu chorus die. Sila la gugel utk maklumat lebih lanjut. Biasalah aku kan lazy cat. Bahaha

Dah beberapa kali aku rasa satu perasaan yg pelik bila aku balik cuti ke Malaysia, dan aku beli barang, dan bila aku tengok dan baca label ada tertulis "made in Indonesia". Rasa nak jual balik je barang yg aku beli tu. 

Macam itu hari aku beriya nak pilih pen yg tak dijual di tempat aku belajar. Aku pon pilih la pen jenama PILOT. Kan macam jenama baik je kedengarannya tuu.. Sekali dengar jenama tu rasa2 macam kompem tak jual kat Indo nih . Sekali balik umah dah bukak plestik die...terpampang dgn huruf besar pulak tu "MADE IN INDONESIA". Haa kannnn...

HAHAHAHA... *sambung gelakkan diri sendiri*

6 comments:

adan said...

hahaha... sekarang byk barang made in indonesia.. kasut adidas.. nike.. seluar jeans levi's lagi la banyak..

hye tuan blog yg baik hatii.. dengar kata kat indon seluar jeans levi's murah tau.. agak2 boleh post tak? hahaha.. btw selamat hari raya maaf zahir dan batin..

Si DauN CeRi said...

@adan; kalau ade sale.. sy bley je tlg belikan, kalau betul2 nak kirim, awk kena bagi detail kat saya ye.


selamat hari raya, maap zahir batin juge..~

Chekgu Azrine said...

dulu akak gi Bandung pun akak beli jeans levi's kat toko 3..

btw...kat sana kain2 ela dia yg best2 kain camne.. sama ke cmm kat bandung tu sis..hehehe

Si DauN CeRi said...

@chekgu azrine;kain ela ye.. biasa sy tgk kawan2 beli kain ela dekat tanah abang.. memang cantik2 belaka.. kalau akak dtg lagi, ce try pergi tengok kat tanah abang.. tapi die punya ramai tu memang al-maklum la.. hihi shopping punye pasal kan~~


kengkawan saya ade yg beli utk jual kat msia lagi.. boleh tawar murah2.. yg kat bandung sy tak tau sgt, sy pergi factory outlet kat sana pon mcm byk brg lama je.. mcm x menarik. mungkin sy yg tak pandai jalan agaknya.. :)

aleen aiden said...

oih..pliss lah jgn blajar men gitar..annoying tahu?



*aku jeles melampau2 sbenarnye

Si DauN CeRi said...

@aleen aiden; muahahaha.. tak dapek den nak nolongnye.. ko blaja la men trumpet. leh aja aku pulak..