Monday, September 19, 2011

Siryes Yahoo Indo, dan rahsia kuih raya!

Salam..

Aku tak tahu kenapa dan bagaimana, tapi kalau aku bukak main page yahoo kan, secara otometiknya die akan keluar mengikut bahasa di mana lokasi aku berada pada waktu tu. Padahal aku tak usik pon apa2 setting. Sama jugak kalau aku bukak main page google. Misalnya kalau aku kat Malaysia, dia akan keluar Yahoo Malaysia, kalau aku ada kat Indo, maka die akan keluar Google Indo. Melainkan aku dah log in account google..

Jadi, itu hari aku bukak main page Yahoo dan aku terjumpa ini.. (rujuk gambar)

Sila baca tajuk yg kaler biru pekat tu..

Trailer 'Twilight Breaking Dawn' dirilis..

Agak2 korang paham tak apa maksud ayat tu? Hehe Aku nak highlight perkataan "dirilis" tu sebenarnya. 

Rilis = Release

Itu baru benar-benar teknik translasi bahasa! Muahaha

Pasal kuih raya pulak.. Aku x tahu lah kalau aku sorang je yg rasa benda ni, atau org lain pon rasa benda yg sama. Mungkin aku dah xde keje sangat agaknya. Ha ha ha. Okey... Cuba makan kuih raya dengan cara satu kuih raya hanya dengan satu suapan, lepas tu bandingkan korang makan satu kuih raya tapi gigit dan telan sikit2..

Kenapa??

Sebab, makan satu kuih raya dengan satu suapan lebih terasa sedapnya kuih raya tu!! Cubalah try!!

Cuba taw taw! Hee

Kay bai

7 comments:

aleen aiden said...

dirilis.menarek.kah3

FeeL da MorE said...

haha. indonesia kita.

vampire and his lady said...

haha.. gelak guling2. tak tahan.

Chekgu Azrine said...

mgkon dorang kekurangan bahasa..so pandai2 tukau suka2 hati BI ke Indo.. hehehe

qlah said...

qlah ngah puasa la dear .

*berbuka nanti qlah try !

Si DauN CeRi said...

@aleen; hahaha tau xpe.


@feel; i luv malaysia! gyeahh~~ :D


@vampire; jgn jatuh dah la.. hahaha


@kak azrine; agaknya lah tu.. kelakar je..


@qlah; bole bole.. ce cuba ce cuba. hihi

LynN LoLa~~ said...

arghhh breaking dawn dah release??