Tuesday, September 13, 2011

Kuih raya dan sambal kering pengubat rindu

Amacam?? *angkat kening dua kali*

Sikit punya syahdu tak tajuk entri? Kikiki Jangan tak tahu setelah nekad ponteng sehari, aku sedar diri jugak akhirnya untuk balik Jakarta. Tetiba dapat tahu next week dah nak exam integrasi 1. Like seriously???!!

Aku baru lepas balut modul. Kalau nak tahu, ni baru kali kedua aku balut modul yaitu modul untuk blok 27. Cubalah bayangkan betapa dalam 27 kali dapat modul ni, aku baru 2 kali betul2 membalutnya punnn.. Berhajat nak membalut modul tu memang byk kali tapi nak betul2 buat tu mak oii dia punya berat tu kan.. Agak-agak bole celen ke kemalasan aku ni? Muahaha

Mestilah aku cilok kat google je.

Lerr.. Macam ini rupanya bentuk kuih sarang semut. Punyalah beriya aku teka mcm mana rupanya kuih ni. Pasal tadi aku sembang2 dengan hosmet2 aku. Tercite pulak pasal kuih sarang semut ni. Diorang kata bentuk kuih tu macam sarang semut. Aku ni nama je peminat rancangan National Geographic dan Discovery Channel, tapi sarang semut pon aku tak tahu. Agaknya aku tahu, tapi aku lupa kooooottt... *mengcover sedaya upaya*

Bibik kitorang kat sini belum balik Jakarta lagi. Tu dok ada lagi kat kampung dia, betulkan rumah katanya. Gasak le kau mbak, nanti balik sini pandai2 lah buat mana2 yg tertangguh tu.. Pokok2 bunga tuan rumah kat balkoni atas tuha mcm dah berkurang je. Tuan rumah dah alihkan la tu. Kitorang takde rumah itu hari, tak berjaga kan..

Tapi bagus sebenarnya mbak cuti. Ada keja sket utk manusia buntal macam aku ni. Nak bersenam tu kirim salam je lah. Ni mbak takde pon kira bersyukur dah aku dapat buat kerja2 bibik, berpeluh la jugak. Daripada aku duduk mengangkang depan laptop. Takde pekdah pon. Heh heh.

P/s: Blok baru ni tajuk Genetik. Macam chalenging je bunyiknya.. hurmmmm

4 comments:

adan said...

erk... asal lain macam je kuih sarang semut tu.. kitorangnyer kek sarang semut...

Si DauN CeRi said...

@adan; hurmm.. agaknye kat tempat awk rupa die lain tak.. sy pon x sure pnah rasa ke tak kuih sarang semut ni..

Chekgu Azrine said...

sis.. masih di Malaysia ke??

belum balik Jakarta lagi??

Si DauN CeRi said...

@kak azrine; dah.. sy dah balik jakarta isnin hari tu.. hihi