Thursday, October 20, 2011

Biar muka macam kaktus, yg penting hati wangi macam lavender beb!

Salam..

Sejak dua menjak ni, gua dikelilingi oleh kisah-kisah benar yg syahdu bole tahan.. Lagi nak buat gua tertanya-tanya mana datangnya sifat-sifat manusia yg pelik-pelik atas muka bumi tuhan ni.. Moga Allah jauhkan diri aku sendiri dan kamu juga daripada sifat-sifat yg x baik ni, aminn..

Kejap guna "gua", kejap guna "aku". Memang la ada personality disorder agaknya aku ni. Tapi tak sebenarnya. Bila aku rasa nak mencarut, aku guna la "gua". Sebab bila guna "gua", aku rasa macam mat dedau sket. Boleh mengelakkan daripada mencarut. I don't know how it works, but it does..really.. in a weird way~ Haha

Sebenarnya apa aku nak cite tadi ah?  *T__T

Pasal hal rumah, alhamdulillah semua oke.. Memang ibu rumah nak naikkan harga sewa, tapi nasib baik sejuta. Eh rilek rileksss.. Bukan sejuta ringgit, sejuta rupiah ye kawan-kawan. Itu pon kira bersyukur la ibu tak naikkan banyak2.. In fact, dah tambah sejuta pon belum cecah harga rumah sewa ni sebelum kitorang tawar kat ibu rumah masa mula2 nak pindah masuk sini dulu. Jadi, kira orait lah ibu dan pemilik sebenar rumah ni yaitu anak beliau sendiri yg baik hati untuk mempertimbangkan kitorang ni yg masih belum punya duit gaji sendiri.

Hari tu aku baru habis exam kan, the great news is we are having another exam on next Monday! Yeayyy~~ Like it will never end, aite? Tak ape laaa.. Nama pon pelajar. Haruslah kerjanya belajar kannn..

Daripada aku bergundah gelana, bermuram durja bagai.. Baik aku enjoy je semua. Pahit, manis, kelat, masin, masam.. Kalau manis je pon x sedap jugak kan? Mestilah ada pedas-pedas sikit, masin-masin sikit.. Barulah variety!!! Betul takk?

Haa ini yg aku nak lari topik pasal makanan pulak ni. Madang je nak entertain perut sendiri kan? Food lover la kunun.. Eceh.

Kay ah. Aku ni memang susah betul nak stay focus kat tajuk kalau menaip entri. Macam ni lah kesudahannya. Terima kasih ye pada yg sudi membazir meluangkan masa kat sini. Jemputlah tinggalkan link, just give me some time and i'll check out ur links okay.. Tq, tq.

P/s:  Klik lah iklan sekali yeee... Muahaha

4 comments:

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

muet with fatin liyana?? ohhh damn. best gila.. okbai. haha.. nak oleh2 dari indonesia!

qlah said...

qlah suke haruman lavender !

yan_n.i.m said...

hehe.. lari tajok y bes tak pe...! sronok gak bace.. kikiki..

wahhh, pekat bangat loghat indon nyaa..! rase mcm nak dengar real2 plak cik tikah ckp.hiksss

Si DauN CeRi said...

@nazrul; bes?? terkedu lagi ada laaa.. hahaha dulu kitorang satu kelas kat matriks.. :)

@qlah; =)

@yan; kalau jawab exam tak bley la lari topik.. kalau kat sini boleh la.. hehe