Saturday, October 29, 2011

Hujan hujan pon degil nak keluar jugak!

Salam..

Yaw yaw yawww.. Bila hosmet2 keluar umah dan aku tak ikut sbb ada benda nak buat, maka aku akan mula rasa nak nyanyi lagu rap yaww.. Padahal bukan semua hosmet aku keluar, ada je lagi yg tinggal dgn aku kat umah ni tapi biasalah aku kan.. Ekspresi diri nak ekstrim aje.. Mengalahkan apak hilang anak je gayanya. Ceyt!

Kata ada keje nak buat kan, yg dok menghupdate blog ni ape hal pulak, pompuan??! *marah diri sendiri*

Wa tak sengaja lah. Ingatkan nak hupdate cite ni semalam lagi, tapi semalam wa tak larat aa nak taip. Nak edit gamba lagi. So sebelum wa sambung keje skolah wa, elok lah wa setelkan entri yg tergendala ni (aah memang elokk lah sangat..).

Korang dah tengok tak cite Johnny English?? Yang Mr.Bean berlakon tuuu.. Apa yeh nama sebenar Mr.Bean, lupa dah aku.. Itu hari ada google.. Ada beberapa testimonial aku dapat menyatakan cite Johnny English tu bes. Bila aku layan trailer die, nampak gayanya memang menarik hati jugak.. Soo apa lagi kannn.. dengan lajunya aku bikin plan la sama teman-teman.. Kekeke Lepas maghrib je, jalannnn..

Rowan Atkinson rupanya nama Mr.Bean yg aku lupa tadi.. Ahaa!!

Aku bagi 5 out of 5 ah cite nih! Bes gilaaa.. Sepanjang cite tu, asek gelakk je. Dah naik kebas jugak pipi aku dibuatnya. Memang tak sepi langsung lah panggung time kitorang tengok cite nih. Aku rasa kalau kerusi kat wayang tu takde penyandar, dah jatuh tergolek dah aku atas lantai agaknya. Siryes lawak gila cite ni. Dah dah, pergi ah tengok cite ni eh? Tapi kalau kat Msia mesti dah lama dah tayang cite ni kan? Kitorang kat sini je yg lambat. Mencik ah. Nasib baik cite ni bes. So tak kisah aa lambat pon.. Hihi


Malam tu hujan. Lebat la jugak.. Tapi degil kan, itu laa.. Memula ingat nak naik teksi je, tak payah redah hujan, tapi punyala susah nak dapat teksi malam tu. Kesudahannya, naik angkut merah je laa.. Murah pon murah. Daripada jalan kaki, kann..

Tu yg Nani dok pegang payung tak lepas lepas tu.. Sebab pintu angkut tu kan ternganga je, jalan pulak tak sama tinggi, bila kereta kat jalan sebelah tu lalu, memang baikkk punya rembesan-rembesan air atas jalan tu kena kat kitorang. Entah air longkang ke air apa pon tak dapat dikenal pasti ye anak-anak..


Dalam angkut, jumpa la pulak teman-teman sekuliah, Miss Lily (baju putih) dan Miss Qila (pakai selendang).


Motif nak tayang duit bayar angkut?? Heh. Banyak jugak tuu.. 9 ribu. Beribu riban kauu.. Oh ye, sekarang aku tengah musim jerawat sket. Dari jauh nun di sana pon still bole detect pimple kat muka. Cis.


Ni hosmet aku. Jajan memang tak tinggal.. Padahal sat agi nak sampai kedai makan niha. Ikikiki


Motif gamba adalah nak membuktikan bahwa angkut tak cukup minyak utk hantar kitorang pergi mall, jadi haruslah mampir dulu di pertamina untuk isi ulang oli nya.

*pertamina = stesen minyak
*oli = minyak.sebut minyak pon oke

Poyo tak aku? Demmm tersangatlah poyonya punnn...


Kebulatan muka yg terserlah. Bole celen ke? *angkat kening 2 kali*


Dah penat2 terbahak-bahak tengok Johnny English, kitorang pon lepak2 kat Jco kejap. Nani beli kopi buat syarat.. Kalau tak, memang saja-saja ah mintak kena halau dgn waiter. Ingat tu tempat umum agaknya. Haha


Cukup punk lah tu pakai beg batu-batu besi? Jumpa lipas sekor pon dah lari mencecet.. Eceh.

Hari tu PBL dah setel, tapi dapat tugas kena buat report pulak.. Baru kejap tadi dah siapkan. Tapi, kena buat kerja doc bagi untuk PBL seterusnya pulak. Maksudnya, aku dah siap keja tapi tetiba ada keja lagi kena buat. Pheww~~

Eh. Siapa kata aku kuat mengeluh?? Mana ada wohhh.. Tak baik fitnah. 

Lalalalalalaaaaaaaaaaaa~

Oke babai.

2 comments:

aleen aiden said...

aku tengok johny english 2x kat wayang oih!keh3

Si DauN CeRi said...

2 kali?? wow. mmg terbaik ah kau! hahaha