Tuesday, April 12, 2011

Bad day..

Assalamualaikum..

AWAS, INI ENTRI BOLEH TAHAN EMO!

Why on earth we need to deal with this thing called microscope?? Somebody please tell me why.. WHY????!!


Wuwuwu.. Penat taw mata ni nak kira leucocytes satu..satu.. Memang la slide tu tak besar mana pon.. Tapi dah pakai pembesaran, sume benda nampak besar.. Dah besar, banyak pulak tuu.. Nak kira sel cenonet-cenonet sampai 10 lapang pandang, naik juling mata ai taw.. Waktu macam ni memang fantasi tentang kartun Doraemon selalu menjelma dalam pale hotak aku.. Kalau boleh, aku nak pinjam lampu pembesar tu, Boleh aku suluh sket kat slide darah tadi tu biar keluar macam skrin wayang.. Senang aku nak kira. Huahuahah..

Doraemon, kartun kesukaan masa kecik2 dulu..

Mungkin aku takde masalah sangat nak guna mikroskop, aku ada masalah sbb byk sgt sel dlm satu slide.. Jadi pening.. Bukan mengeluh, nak mengadu je.. Hehe Aku enjoy je tadi praktikum.. Enjoy tengok bebudak kuliah aku ke sana ke sini, masing-masing sibuk buat slide memasing.. Bila aku duduk dendiam, aku rasa mcm dunia sekeliling aku berputar macam bola. Eh, ni dah mcm dalam movie omputeh je nih.. Haha

Kalau aku cite kat bapak aku, mesti die cakap mcm ni "aii awak ni..itu pon susah ke??". Biasa kalau aku mengadu pape, selalunye die akan cakap mcm tu. Tapi ayat tu memang sgt mujarab utk aku. Sebabnya, setiap kali die kata mcm tu bila aku mengadu pape, aku akn terus rs mcm masalah aku tu melayang.. Seolah-olah terangkat pergi mana pon xtau lah.. Magik kan? Tapi die kena ayah je yg cakap, kalau org lain cakap nanti efek die x sama.. Hik3

Ohhhh... Ke sebenarnya aku ni tengah homsik? Oke great. Lambat lagi lah aku nak balik!!!! Urrrghhhh...

4 comments:

Fahqirra said...

wah.. emonye dia.. hehe..

aleen aiden said...

woah!da lama xmasuk lab bio....rindu!hu3

Chekgu Azrine said...

nak kena babab ni asik mengeluh je.. hehehe... syiok baca citer adik

Si DauN CeRi said...

@fahqirra; hehe bole la tahan.. nak nangis kat bahu ibu, ibu plak jauhhh..ohhhh.. hehe


@aleen aiden; sy rs nak lari je kalau ade lab.. ha3


@chekgu azrine; sy rela akak babap sy.. babap la cepat.. wuwuwu