Sunday, April 10, 2011

Malas update merupakan tabiat yg tidak baik..

Salam aleik..

Bertemankan kopi susu hasil tangan aku sendiri, aku pon menyuruh jari-jariku menari-nari atas papan kekunci ini.. Isu ratu bapok dah abes. Jadi siapakah yg malas update blog tu?? Mana pergi pihak berkuasa? Ni lah akibat minat sangat ngan lawak johan ngan zizan raja lawak. Madang je nak tiru gaya org lain. Sori Wan Kamarudin Edisi Siasat. Sy bukan nak ajuk, sy minat sebenarnya.. Kikiki.. Jadi dalam hal ni, sebenarnya aku la tu yg malas nak update blog lately.. Mungkin sbb aku malas nak bermain dgn kata-kata sbb hari tu nak xm jenuh bermain dgn perkataan ni.. Mungkin..

Sebenarnya, aku ade gak rs serba salah bila org dtg blog aku tp aku takde entri terbaru.. Rasa macam org dtg umah nak beraya tp ketupat dan kuih raya dah abes.. Barang dapur pon dah xcukup nak masak. Terpaksa hidangkan megi kosong je. Oh. Mungkin itu agak melampau jugak. Pokoknye aku mmg ade rs guilty lah jugak.. Apa maksudnya tu tok??

Tadi aku pergi dengar ceramah motivasi kat Kedutaan Besar Malaysia Jakarta, yg diberikan oleh Setiausaha MMC (Malaysia Medical Council).. Aku ada dapat gak ceramah tu time kat UKM Bangi dulu masa buat persediaan ke Timur Tengah.. Sebab aku rasa slide die sama je tapi ade tambah bnda lain jugak. Apa yg aku dapat dlm motivasi tadi tu, errmm.. Kalau kita tak nak jadi dokter, atau pun kita amik medik bukan sbb pilihan kite sendiri.. Kita tak perlu risau, sebab x semestinya kita jadi dokter lepas dapat ijazah. Maksudnya, lepas lulus nanti, kita boleh je pilih jalan mana yg kita suka. Macam dokter tu kata tadi, kalau dokter yg tukar profesi jd lawyer, cegu, pakar it, ahli perniagaan..memang banyak. Tapi kalau org yg dah amik bidang lain misalnya bidang akauntan ke bidang masak-memasak ke, dan tukar pulak ke bidang perubatan..itu adalah sesuatu yg sukar dicari.. Ada tu ada, tapi jarang sangat..

Tau x dulu aku nak jadi apa? Aku nak keje kat kedai spek mata. Main cek2 power spek orang.. Pastu keje santai.. Rilek2 je.. Tak ada peraturan sangat. Kalau ade model spek terbaru sampai cantik-cantik, aku dapat tau dulu. Bole buat spek sesuka hati aku je. Kah kah kah. Tapi nak buat mcm mana. Walaupon, bidang medik ni lah yg aku dgn bangganya dah black list kan dlm hidup aku sejak zaman skola lagi, last-last aku termasuk jugak dlm bidang ni.. Manusia hanya mampu merancang kan kengkawan??

Kalau org mintak sebab knape aku tak suka bidang medik ni, aku boleh list kan.. Bersusun sebab musabab yg aku ada.. Tapi aku tak bole la nak banyak komplen dah skarang. Sebab cakap berapi pon, ni bidang aku jugak. Tu la org tua-tua kata, kalau benci, jgn benci sangat.. nanti lama-lama sayang.. Apekah kaitan??


Hari tu aku keluar dgn dak champ dgn dak azie skali. Ade kan antara korang yg kenal dak azie? Membe aku kat sini, die pon ade blog gak. Tapi sekarang ni die stop kejap. Die tak delete, tapi die hibernate atas sebab2 tertentu.. Nak aku sampaikan salam? Tade hal.. hehe


Dak champ.. Champ, aku mintak izin letak gambau ko esok je lah eh kat kuliah. Haha Jangan marah yaw..


Siapa setuju aku dah makin tembam? *angkat tangan tinggi2* Ahh gua malas aa nak cite. Makan tu nikmat yaw.. Oke jgn lupa doakan aku kurus ye.. Haha

Till then, buhbye~

14 comments:

.syamim. said...

da agkat tgn . err . nmpak x ?

The Lady & Mr Vampire said...

haha.. cool.. inche vampire pulak nak kerja kat kedai buku.. haha.. boleh baca buku free & lepak penuh sntai :))

oh, ada buat segmen : blogger si zaman sekolah.. check it out!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
punya panjang punya post..kata tak rajin..ni rajin tak ingat..nice post

Qamarul said...

disKON 20% hahaha..

Si DauN CeRi said...

@syamim; oh great.. sy mmg dah tembam nampaknye. haha nampak2..

Si DauN CeRi said...

@mr vampire; kedai buku? awk suke buku ek? hurmm.. bagus2.. ade segmen? yeye!!! nti sy dtg.. tgguuuu

Si DauN CeRi said...

@brutalsolo; wsalam. mekaseyyy.. hehe terlebih rajin suda.. ~

Si DauN CeRi said...

@qamarul; ye la.. gelak la.. haha

LindaRahim said...

ada digri tp jd ful taim haus meneger...

deeya said...

awk malas update , sye lagi malas .. haha ! jayat kan .. erm ~ patut la dlu ta suke lukisan . skrang keje ari2 berglumang dgn drawing .. kih3 !

Si DauN CeRi said...

@lindarahim; ohh enaknya duduk rumah saja.. hu3 kalau sy pat kawen ngn org kaya yg amat, sy sanggup kalau die suh sy duk umah.. he3

Si DauN CeRi said...

@deeya; hehe.. tamo benci sgt, lelama jd syg.. sy kalau dah stat tulis tajuk entri tu barulah mcm2 idea nak tulis.. smpi terlupa-lupa.. tp kalau nak stat nak update tu mang aii susah bebeno le gamaknye.. ha3

Fahqirra said...

setuju part yg nak keje kat kedai spec tu. keje mmg sempoi. kalo ade latest collection, kite dapat tau dulu kan. hehe..

Si DauN CeRi said...

@fahqirra; tehehe.. pastu kalau rehat bole pg makan kat kedai mamak. kalau keje kat sepital, mn sempat.. sempat pg kantin je la.. wuwuwu