Thursday, April 21, 2011

I'm on my way to be an adult..

Assalamualaikum..

Ape kabau semau? Eh. Salah eja pulak. Apa kabar semua? Malas betul aku nak backspace. Ha ha ha.. Biar nampak panjang sket perenggan aku ni. Aku tertanya-tanya jugak agaknye pembaca blog sememeh aku ni rata-ratanya umur berapa ek? Adakah sebaya aku ke..masih bersekolah ke.. ataupon dah jauh lebih senior drpd aku.. Sebab maklumlah, blog caca marba aku ni takde target spesifik langsung. Entri asalkan boleh je. Sume aku belasah.. Mana tau tak sesuai ngan peringkat umur pihak-pihak tertentu ke mcm mana ke. Yelah, tak bole la kita selfish dlm berblog ni.. Betul tak kengkawan blogger sekalian??


Aku lately ni sibuk maraton cite Charmed yg magik-magik tu.. Kalau sape yg tengok, mesti tau laki nama Cole yg pakwe Phoebe tuu.. Nama sebenar die Julian Mcmahon. Die takde la hensem mcm Robert Pattinson tapi gaya dan perwatakan die dlm lakonan die dlm Charmed buat mata aku berkaca-kaca kau tahu? Har3 Aku rasa aku dah kembali ke zaman sekolah dulu di mana aku tergila-gilakan hero filem. Tapi hanya dlm filem sahaja. Dalam dunia realiti, aku tak berapa nak suka sangat pon. Sebab, dlm filem semua perkara indah manusia bole gambarkan. Tapi hakikatnya dalam dunia sebenar, tak ada pon background music lagu Britney Spears yg I'm Not A Girl Not Yet A Woman tu bila mak ayah tak bagi kluar pergi parti besday kat umah kawan. Takde pon kita akan berguling-guling turun bukit dgn pakwe time dating sambil nyanyi lagu Dil To Pagel Hai.. Takde pon si dia nak lamar kita bawak sepanduk naik helikopter pastu keliling kampung terpekik terlolong cakap "Aku cinta padamu Peah!!! Maukah kau jadi isteriku??!!".. Ha3

Sesungguhnya aku rasa sedih sebab umur aku dah start dgn angka 2 kat depan. Wuwuwuu.. Nak stay sweet 17 forever.. Tapi hell no way lah such thing could happen kan? Dalam filem mungkin boleh. Oh. See? Betapa dalam filem itu manusia dapat menggambarkan hal-hal yg mustahil, bukan?

Sekali lagi, entri tanpa motif yg jelas telah pon aku gedebukkan dalam blog ni. Har har har. Sorry if i'm wasting your time here. Kalau korang marah pon, aku tetap syg korang. Cewaaaahhh gituww kann?

Oke tak payah lempang aku. Aku bole buat sendiri. Kah3. Bai!

8 comments:

chummy cliche said...

selamat menjalani dunia belia.. takpe.. best tau makin dewasa ni walaupun banyak tanggungjawab.. kita boleh mencipta 'filem' kita sendiri :)

Si DauN CeRi said...

@chummy cliche; mekasey2.. byk tangungjawab dan komitmen tu yg buat sy gentar.. he2 tp at the same time sy pon x sabar nak hasilkan filem sy sendiri ni.. ha3

akubudakejut said...

samalah....xnak umo stat dgn 2...hehehe...

Si DauN CeRi said...

@akubudakejut; oo..what can we do.. redah je la dgn penuh gaya.. hehe

adan said...

semua orang nak kekal muda.. saya nak jugak..

Fahqirra said...

hehe.. umur kite still 1 kat depan.. heheh..

Si DauN CeRi said...

@adan; hehe if only that could happen.. hu3


@fahqirra; oke sy jeles. ha3 enjoylah puas2 zaman belasan awak.. jgn sia2kan zaman tu utk perkara yg x berbaloi langsung.. :)

Anonymous said...

No man should think himself a zero, and think he can do nothing about the state of the world.