Thursday, April 14, 2011

Korang suka pergi berkhemah tak??

Assalamualaikum..

Kalau cuti panjang kan, agak-agak ape yg uol buat ye? Pergi bercuti? Jenjalan membeli-belah? Jenjalan makan besar? Buli adik-adik ataupun anak sedara ataupun sepupu yg kecik-kecik tu? Ada tak yg pergi berkhemah? Panjat gunung?? Aktiviti-aktiviti lasak yg lain? Ada tak ada tak? Ohh peningnya banyak soklan camni.

Jadi dengan itu, aku dgn bangganya nak cakap yg aku sangat tak minat pergi camping. Huaaarrghhahaha.. Loser eh tak minat aktiviti lasak? Ehhh tapi dulu aku masuk kawad kaki sampai peringkat kebangsaan taw.. Oke ape?? (mule la tu nak riak. lempang kang). Dulu kan, kat skola aku tak pernah ada hati nak amek tau kalau ade aktiviti camping ke khemah ibadat ke.. khemah tak ibadat ke. Kan dulu kalau skola tak cukup bajet nak buat camping jauh-jauh, skola akan buat camping kat kawasan skola je.. Pasang le khemah kat padang skola.. Malam-malam rasa la jugak mcm pergi camping. Naik je matahari, rasa macam nak balik mkn nasi yg mak dah masak kat rumah. Haha Hilang dah semua perasaan berkhemah tu sume. Yela, tengok keliling sume bukannya ade hutan ke sungai ke air terjun ke.. Yg paling ekstrim pon kolam ikan kat tepi dataran perhimpunan. Kah3 Betul tak aku cakap?

Aku pon tak sure ape pasal aku x rasa eksaited pon nak join camping. Padahal kengkawan aku kat skola dulu punye pantang kalau ade aktiviti camping je menggelupur memasing nak bagi nama utk join. Apa aku ni memang kera sumbang ke agaknye. Orang Indo panggil "orang ngak gaul". Haha "gaul' di sini bukan gaul tepung nak buat sekodok tu ye.. "Gaul" di sini membawa erti bersosial. Oh ye, aku hampir tak sedar diri. Aku memang tak bersosial pada zaman dahulu kala.. Camne ley lupa ni..

Selain masalah air, masalah lain yg mengganggu aku utk join camping ni ialah aktiviti lasak la of course. Haha Aku bukan la bajet diva ke ape ke, aku dulu pon main sep sep jugak bawah pokok moktan.. (haha apekah kaitannn??). Aku ni memang kalau bab2 peraturan ni mmg skema la jugak. Sekarang ni je aku ade out sket sbb kenakalan semakin meningkat kebelakangan ni. Tapi kalau bab2 aktiviti luar ni aku mmg tak paham bahasa. Memang fail je manjang kalau kene buat aktiviti lasak. Dulu masa kat matriks ade la buat camping 3 hari 2 malam kat PLKN Rembau... Time aktiviti yg kene lari2 pastu panjat tembok la, lompat2 la, tarzan swing la ape suma tu.. Tetibe je otak aku ligat bukan main lagi nak mengelat.. Aku ingat lagi aku mengelat sengayut2 tiang sebab aku memang awal2 dah basah time tarzan swing tu.. Buat muka penat pastu tercungap2 sket.. Pastu pergi sebelah tiang yg satu lagi dan bagi semangat kat kawan2 yg tgh sengayut tiang tu.. Make sure pak cik jurulatih tu tak perasan.. Oke setel. Haha

Uol suka ke camping??

10 comments:

.syamim. said...

duduk rumah tambah ukur lilit pinggang ;(

Si DauN CeRi said...

@syamim; ohh tu still feveret smpi skang.. hehe

fyna said...

fyna suke...
:)




jom singgah n follow belog fyna.
ade segmen.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

sissyira said...

salam

tak pernah merasa pengalaman berkhemah..huhu

Si DauN CeRi said...

@fyna; hehe.. oke2 nti sy dtg blog awak.. thanks singgah sini ye..

Si DauN CeRi said...

@sissyira; sy pnah ade pengalaman tapi x minat pon camping2 ni.. ha3

Chekgu Azrine said...

dulu akak murid yang giler berkhemah.. and never missed to join aktiviti camping nih... best!!

Si DauN CeRi said...

@kak azrine; yeke.. mesti tubuh badan akak sehat dan cergas. sy ni akibat x minat nak beriadah, tubuh sy menjadi "sehat" dan "semangat".. hahaha

puteraduyong said...

sangat suka... :)

Si DauN CeRi said...

@puteraduyong; hehe.. :)