Sunday, April 3, 2011

Sunday morning..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. umah dah ada air.. Plus, masalah sewa dah setel. Ibu rumah kitorang mmg baik hati. Siap die kemas kerepek die kat atas meja ruang tamu die bagi kat kitorang.. Ngaaa.. Free2 dapat bekal, mcm g kenduri pulak.. Haha Mekasey ibu.. Jasamu ku kenang jua.. <3

Hari ni hari Ahad yg indah.. Kan kan kan? Mengenangkan blog ni dah 2 hari x update, pagi2 buta sementara aku blom nak buat pape ni bole lah nak mencece kejap. Hee So crite aku hari ni ialah tentang perangai "bajet cool". Aku pernah dengar dari org lain dan jugak dr pengalaman aku sendiri. Tapi sbnanye aku takde lah kesah sangat pon. Cuma heran je knape la diorang nak bajet2 cool tapi hakikatnye diorang annoying sangat.. Ape motif diorang nak bajet2 cool ni kan..


Lain lah mcm air kat ats ni.. Memang benar2 cool wa cakap luu.. Satu  Rp9000. Air perisa2 smpi beribu-riban eh.. Haha Tapi rupiah la. Brape ntah ringgit. Uoll convert la sndiri kat gugel kay.. Hee Sedap taw ice blended perisa2 ni.. Aku beli kat depan Care4.. Baru lepas beli barang2 sket.. Kalau kat Msia ada air ape tu namanya Cool Blog eh? Pon sedap gak.. Macam2 perisa ada.. Tambah pulak jeli yg bubble tu.. Mang aiiii...... Nyummm!!

Oke berbalik kepada crite ttg "bajet cool" tadi.. Pernah satu hari aku pergi kat Tabung Haji dgn ayah aku, ada urusan duit lah an. Pergi bank takkan nak beli beskal pulak an. Haa lepas tu, dah amik nombol n angka giliran tu (mcm angka giliran nak amek SPM je..) aku pon duduk la kat kerusi menunggu tu ngan ayah aku.. Brape menit lepas tu. Tetiba dtg aa sorg mamat pakai baju mcm nak g masuk lumba motor.. Tapi x selekeh aa cuma kalau aku, aku x berkenan der pakai suar jeans ade rende- rende mcm tu.. Baik pakai kain langsir ke sarung cadar ke, sarung bantal ke.. Hahaha

So mamat ni pon dah siap amik nombol agaknye, die pon duduk aa. Tapi takde aa dekat ngan aku pon. Pastu tak lama lepas tu, aku dengar muzik rancak kuat gile. Aku ingatkan die punye telepon ade org msg ke ade call ke alarm pagi td tak matikan ke ape an.. Abes tu tetibe lama..... tak tutup tutup pon. Pastu aku toleh tengok die tengah enjut2 kepala. Boleh eh?

Dah la kuat gile.. Kot ye pon henfon baru ke lagu baru ke ataupon hang nak bgtau sume org tu lagu feveret hang yg bes gila ke.. Bertempat la sket.. Ni kat Tabung Haji. Hang ingat ni bus stand ke? Cuba bayangkan kat Tabung Haji tu.. Jarang kowt anak2 muda mai sana.. Semua yg dtg tu dah berumur biasanya.. Hang dok pasang lagu kuat2 mcm tu.. Ada yg kene serangan2 yg tidak diingini ke.. Kita mana tau bnda nak jadi.. Siryes aku agak hangin aa time tu. Knape lah jaga kat situ tak sound je mamat tu.. Heihhh..

Kot ye pon nak dengau lagu, tolonglah pakai earfon ke.. Takde lah mengganggu org lain.. Nak2 pesen bapak aku yg tak reti nak dengau lagu2 rancak zaman skarang ni. Dapat kat aku tu memang dah kena sound direct je. Kalau dalam kereta, ngan ayah tokle siaran lain.. Hanya Klasik Nasional fm. Uol tau tak siaran Klasik Nasional tu.. Yg sume lagu piring hitam tu.. Haa Yg tu lah feveret ayah. Lagu lain memang kirim salam la.. Haha

Memula dulu aku geram gak. Nak dengar radio era pon xboleh kan. Tapi lama2 dah biasa dah dengan ayah.. Aku pon jadi tau sket2 lagu2 lama.. Kadang2 nyanyi sekali.. Hehe Lagipon, skang ni mcm2 ada.. MP3 la MP4 la ape lah.. Jauh lagi canggih dr walkman..  Sumbat je kat telinga, mcm2 bunyi keluar kan.. Ikut selera memasing.. Habis cite..

Sbnanye bukan satu tu je cite aku tentang org yg "bajet cool".. Ada la lagi.. Tapi yg tu yg agak latest terjadi.. Pernah uol berhadapan dgn org yg berperangai "bajet cool"?

7 comments:

Lynn Ismail said...

Sgt best baca blog awak...i follow u :)

Si DauN CeRi said...

@lynn ismail; trime kasih singgah baca n komen.. i'll check out ur blog.. hehe

Si DauN CeRi said...

@lynn ismail; trime kasih singgah baca n komen.. i'll check out ur blog.. hehe

Lynn Ismail said...

nti kita g jekarta leh jumpa jumpi :)

Lady SharpShouter said...

haha, ckp psl klasik nasional tu, samale kita.ayah aku pun mcm tuh.asal naik kete je asyik siaran tu je la kena dengar,last2 redhaaa je yg mampu.

oh, psl mamat tu mmg bajet cool nampaknya.poyo kot.tak reti respek org lain.

Si DauN CeRi said...

@lynn ismail; kalau ade jodoh..inshaAllah.. :)

Si DauN CeRi said...

@lady sharpshouter; ahaaa.. poyo! cmne ley telupa perkataan tu.. haih. ayah2 mesti suka lagu yg kena dgn zaman diorang.. mak2 pon sama.. hehe