Saturday, May 7, 2011

Gula-gula hantu dgn hantu gula-gula sama tak?

Assalamualaikum..

Suka tak makan gula-gula? Hari ni aku nak bagi korang gula-gula.. Tapi gamba je la.. Hihihi


Tehehe.. Ingat lagi x gula cap arnab ni.. Kaler putih, rasa macam susu.. Lepas tu pembalut plastik die bole makan sekali.. Masuk mulut je terus mencair plastik tu. Kadang-kadang aku wonder, aku ni nak makan gula2 ke nak makan plastik die? Nasib baik pembalut die tu tak bole makan. Haha


Gula2 udang. Bila makan gula2 ni rasa mcm makan keropok je. Keraaakkk keruuukk..  Pembalut die warna-warni tapi semua rasa sama je. Takde pulak yg perisa epal ke oren ke laici ke.. Tapi dulu kecik2 kalau nak amik gula2 ni, aku tengok kaler jugak.. Haha


Ni lagi satu gula2 yg femes waktu aku kecik2 dulu.. Gula2 ape ek namanya nih. Gula2 susu la kowt. Susah nak cari gula2 ni sekarang. Alamak, teringin pulak tekak aku ingat gula2 ni..

Alaaa.. Aku try google gula2 hantu takde aa pulak.. Tau tak gula2 hantu tu cmne? Gula2 hantu tu yg kalau kita makan tu nanti lidah kita jd warna mcm gula2 tu laa.. Kalau makan gula kaler hijau, nti lidah kaler hijau. Kalau makan gula kaler biru, nti lidah jadi le kaler biru. Mcm tu jugak kalau kita makan kaler ungu atau oren. Tak tau la ape pasal nama gula2 tu gula2 hantu. Oh. Mungkin kalau makan nanti lidah jd cam hantu ke ek? Haha


Pernah main mesin tikam? Kalau perasan, permainan dalam kapsul tikam tu die ikut musim. Kalau stok yg dtg tu cincin, semua tu cincin je tp beza kaler lah. Ada jugak yg tak sama, tapi biasanya majoriti kawan2 aku dulu kalau pergi tikam sama2 mesti dapat hadiah yg lebih kurang sama je. Haha Jadi, pernah suatu ketika dulu, zaman gigi palsu. Tapi ade taring macam drakula tu.. Siap ade kaler2 lagi.. Bila ingat balik, gila lawak kami pergi tikam gigi pelesu kaler2 kat kedai jajan.. Kalau dapat kaler putih nampak senonoh le jugak. Ini kang terdapat kaler2 yg ekstrim mcm biru ke hijau ke merah ke.. Heeiii dalam tv pon xde drakula gigi kaler biru taw. Bahaha..


Yang ni pulak hantu gula-gula. Dah dah tak payah sebut nama sebenar die. Tak kuasa aku nak fikir banyak. =P

22 comments:

mr_right said...

rindu coklat2 itu !!
>.<''

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/05/zaman-persekolahan-dulu-dulu-jom-imbau.html

Si DauN CeRi said...

@mr right; yup.. semua sedap!!

ZIEMA said...

gula2 arnab tu suka sgt!!! pastu yes gula2 hantu tu haha.. mmg pemes kot dlu.. dh mkn jelir2 lidah :p

Si DauN CeRi said...

@ziema; aah..betul tu. lepas makan jelir2 lidah.. hahahaha

adan said...

salam.. wah.. saya jadi rindu zaman kanak2.. kita serupa bila makan gula2 rabit tu.. kadang terfikir.. aku nak makan gula2 ke atau plastik? ahahah

gula2 kedua tu.. baru perasan.. pembungkus je warna warni.. tapi isik sama je.. ahahaha...

ttng gula2 hantu tu.. saya suka makan gak.. wlupun awak tak letak gambar tu.. tp saya tahu..! ahahaha..

yang mesin tikam2 tu best gak.. tp part picture last.. tak boleh blah..! ahahaha

Jawahir Madeaming said...

semua gula2 ni aku suka makan.. haha...

yg gula2 susu cap arnab ade jual kat kopro.. hehehe..

Inche Vampire said...

haha..hantu!!!!!!!!!!!!!!!!

Si DauN CeRi said...

@adan; yeye yeye.. ramai jugak yg ingat psl gula2 ni semua.. ni sume gula2 old school tuu.. budak2 zaman skarang pon blom tentu tau psl gula2 ni.. hahaha


mana lak dtg hantu gula-gula ni kat warung..agaknye lari lintang-pukang sume org..hahaha

Si DauN CeRi said...

@jawahir; kat kopro ade ek?? bole la try cari.. aku pon mmg nak pg kopro ni. hehe

Si DauN CeRi said...

@vampire; muahahahaaa... jgn lariiii...jgn lariiii!!! kah3

dayang said...

tu smua gula gula febret masa kecik..sy rindu nak mkn..tp yg kat bawah skali tu sy tak rindu la. hahaha

Si DauN CeRi said...

@dayang; sama la kita.. femes kot sume gula2 tu.. tp yg last tu lain sket. hahaha

Far8 budak baik said...

hahahaha x boleh kelakar lagi ker???
weh weh..gula arnab tu faberet aku kot..
mmg sedap time kecik2 dulu hak3

qlah said...

alamaks... sumpah kembali pada masa silam. jeng3.. hehe ;)

Si DauN CeRi said...

@farid; laaa.. cite psl gula2 pon jadi kelakar yek? haha xpe laa.. hr ni kan hr ahad, skali skala gelak ketawa tak salah.. heh2

Si DauN CeRi said...

@qlah; jeng jeng jengggg... heee :D

sissyira said...

salam

saya pun suka gak coklat2 ni masa kecik3 dulu..hehe

Si DauN CeRi said...

@sissyira; wsalam.. lama x nampak.. hehe

Fahqirra said...

terase mcm nak cari balik je gula2 tu.. hehe..

aleen aiden said...

paling sker cekelat udang tu la.giler mabeles sampai ke hari ini.hahah
cekelat susu 2 je payah cket nk jumpa skang.

Si DauN CeRi said...

@fahqirra; hehe :)

Si DauN CeRi said...

@aleen aiden; aah coklat susu tu payah nak cr.. nak cr gamba die pon susah sket.. haha